Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUÜ'den eğitim ihracatı

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2019 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 08:47

2003 yılında Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi için bir çalışma grubu oluşturularak ilk çalışmalara başlanır. 08.09.2005 gün ve 25930 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2005/9310 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içindeki 471.230 m2 alanda Türkiye'nin 17. Teknoloji Geliştirme Bölgesi resmi kuruluşu gerçekleşir.
Kuruluş sürecine burada söz etmeyeceğim ama yazarınızın da bir küçük katkısı olur. Firmalardan gelen yoğun talepler sonucu yeni bir binada hizmet verebilmek amacıyla ikinci hizmet binası 4 Haziran 2008'de açılır.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kısa adıyla ULUTEK, Sudan hükümetinin kurduğu ve teknopark hizmeti veren Africa City of Technology personeline Ar-Ge, teknoloji geliştirme ve kuluçka konusunda eğitimler verdi.


Sudanlı 9 personelin katıldığı eğitimleri başarı ile tamamlayan personel, ülkelerinde yürütülen teknoloji çalışmalarında aktif olarak yer alacak.
Beş hafta süren eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara sertifikaları ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz tarafından takdim edildi.
Törende konuşan Genel Müdür Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Misafirlerimiz burada edindikleri bilgi ve tecrübelerini kendi ülkelerinde uygulayacaklar. 5 hafta süren eğitimleri başarı ile tamamladılar." dedi.
Ağustos ayında bir grup daha gelecek. Onlara da aynı eğitimler verilecek. .Ayrıca bizim teknopark firmalarımız, Sudan'a giderek ürün tanıtımı ve satışlar yapabilecekler.
Toplam 1,1 milyon dolar bütçeye sahip projenin ortakları arasında Türkiye, Sudan, İslam Kalkınma Bankası, TİKA, Marmara Teknokent ve SESRIC yer alıyor.

ASTROFEST 2019 ETKİNLİĞİ

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin uluslararası en önemli etkinliklerinden ASTROFEST 2019 alanında uzman ünlü bilim insanları ile gökyüzü tutkunlarını bu yıl da Uludağ'ın zirvesinde buluşturdu.
Renkli görüntülere sahne olan festival yoğun ilgi görürken, dopdolu içeriği ve alanında uzman ünlü isimlerin katılımıyla bilimsel bir şölene döndü.


Üç gün süren etkinlikte katılımcılar, teleskopla gökyüzü gözlemleri, astronomi ve doğa temalı atölye çalışmalarının yanı sıra bilim gösterileri ve daha birçok eğitici ve eğlenceli aktivitelerle unutamayacakları bir hafta sonu geçirdi.
Gökyüzü tutkunlarını Uludağ'ın zirvesinde buluşturan etkinlikte uzay ve astronomiye dair ne varsa konuşuldu. Etkinliğe, yurtiçi ve yurtdışından 500'ün üzerinde katılım olurken, astronomi severler mutlu saatler yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.