Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUÜ'den yerli otomobil atağı

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2020 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 08:23

Bursa Uludağ Üniversitesi, bünyesinde 1986 yılında otomotiv sektöründen gelen talepler doğrultusunda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Otomotiv Teknolojileri bölümünü kurmuştu.
Şimdi ise Bursa Uludağ Üniversitesi yerli ve elektrikli otomobil üretim tesislerinin Bursa'da kurulacak olması nedeniyle ortaya çıkacak nitelikli insan gücü ihtiyacına cevap verebilmek üzere çok yönlü olarak çalışmalara başladı. Üniversite yönetimi ilk adımı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda attı.
Türkiye'nin öncüleri arasında gösterilen Otomotiv Teknolojisi Programı müfredatına Elektrikli Taşıtlar dersi eklenmesi yönünde karar alındı. BUÜ Teknik Bilimler MYO Otomotiv Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Aslan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Otuz yılı aşkın bir zamandır otomotiv sektörü için üretim ve satış sonrasına yönelik nitelikli eleman yetiştiren programda mevcut Alternatif Motorlar ve Yakıtlar derslerine ilave olarak yeni bir içerik ile Elektrikli Taşıtlar dersini okutmaya başlayacağız ve müfredatlarda gerekli güncellemeleri ivedilikle yapacağız"
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise, yerli aracın Bursa'da yapılacak olmasının kendilerine daha fazla sorumluluk yüklediğini dile getirerek yerli araç üretiminde yetişmiş insan kaynağının çok önemli olduğunu ve bu konuda üretim kadar satış sonrası araç servislerinde de ciddi bir insan kaynağı ihtiyacının doğacağını belirtti ve şunları ekledi:
"Bu konuda okul olarak hemen aksiyon alacağız ve ders mefredatlarımıza gerekli eklemeleri yapacağız. Özellikle Elektrikli ve Hibrid Araç Teknolojileri, Batarya Teknolojileri, Enerji Depolama, Elektrikli Araçlarda Yeni Teknolojiler, Elektrikli Araç Dönüşüm Sistemleri, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Akıllı Şebeke Yönetimi gibi dersleri hem otomotiv programı, hem de elektrik programı bünyesinde açarak, bu konudaki insan kaynağı ihtiyacına hızlı bir cevap vermeyi hedefliyoruz. İlerleyen zamanlar için de Elektrikli ve Hibrit Taşıtlar ile ilgili yeni nesil bir program açmayı arzu ediyoruz"

İYİ YILLAR DİLİYORUM

Bugün 2020'nin ilk günü. Kimimiz evimizde, kimimiz ev dışında, kimimiz yurtdışında, kimimiz hastane odasında hastamızın başında, kimimiz ülke nöbeti tutarak, kimimiz de görevinin başında yeni bir yıla girdi.
Öncelikle bu yeni yılın ailelerimiz, kentimiz, ülkemiz ve dünyamız için hayırlı ve uğurlu bir yıl olmasını diliyorum. Şiddetten uzak, savaştan uzak, barış güvercinlerinin üzerinde uçtuğu insanların kendileri ve başkaları ile barışık olduğu günler diliyorum.
Yeni yıl ile birlikte aldığınız hayatınızla ilgili kararların hepsini hayata geçirmenizi diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.