Hava Durumu

BUÜ, TÜBİTAK 2244'de Türkiye birincisi

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 08:00

TÜBİTAK özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteğini içeren bir program başlatmıştı.

Bu sayede hibe, destekler ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, nicelik ve nitelik olarak iyileştirilmesi amaçlandı.

Adı TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı olan bu çalışmanın 2018 ve 2019 çağrılarında en fazla aktif bursiyere sahip 20 üniversite geçenlerde açıklandı. Bu açıklanmaya göre Bursa Uludağ Üniveristesi 81 bursiyer ile Türkiye birincisi oldu.

BUÜ'nün 2018 yılından itibaren içerisinde yer aldığı TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında yürütülen işbirlikleri, önemli bir rekora doğru ilerliyor. Toplam 583 bursiyerin desteklendiği programa 81 doktora öğrencisini yerleştiren BUÜ, Türkiye genelinde bu alanda açık ara birinci olmayı başardı.

TÜBİTAK'ın yayınladığı güncel tabloya göre aktif öğrenci sayısı bakımından ilk sırada yer alan BUÜ'yü; 35 doktora öğrencisi ile Sabancı, 32 doktora öğrencisi ile Bursa Teknik, 31'er öğrenci ile de Ankara, Koç ve Yıldız Teknik Üniversitesi takip ediyor.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Ülkemizin ve milletimizin kalkınması adına devletimiz tarafından başlatılan yerli ve milli teknoloji hamlesini sonuna kadar destekliyoruz. 2244 programının da bu çalışmalar için değerli bir temel oluşturacağına inanıyoruz.

Sanayi kuruluşları içerisinde doktora programını sürdürecek öğrencilerimiz, yapacakları Ar-Ge faaliyetleri ile yerli ve milli kalkınma hamlesine büyük katkılar sunacak. Yürütülecek projelerden hem devletimiz, hem üniversitemiz hem de iş dünyası kazançlı çıkacak.

TÜBİTAK'tan talebimiz, 2018 ve 2019 yılındaki çağrılarda boş kalan kontenjanlar için sürenin biraz daha uzatılması ve 2022 yılında yeni bir düzenleme ile tüm yıl açık kalacak bir proje başvuru sisteminin kurgulanmasıdır. Çünkü bu projenin insan kaynağını oluşturan doktora öğrencilerini bulmakta diğer üniversiteler gibi bizler de ciddi sıkıntılar çekiyoruz."

Evet, BUÜ'yü rektör Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz nezninde kutlarken, projeye katılan sanayi kuruluşlarını da kutluyorum.

Gelişmenin yolu ve ilerlemenin yolu bilimden geçer. Bilimden korkmayalım.

MUSTAFA TÜRE'NİN İMZA GÜNÜ

Mustafa Türe, uzun yıllar birlikte çalıştığımız bir gazeteci arkadaşımız. Kendisi daha sonra BUSKİ'de Halkla İlişkiler Birimi'nde yöneticilik yapıp, oradan emekli oldu. Ama yazıp, çizme işlerine hep devam etti.

Sevgili Mustafa'nın, 2013 yılında "Darağacında Yitirilen Hayaller" isimli bir romanı çıktı. Bu yılın ilk aylarında da "Yürek Kalemi" isimli bir şiir kitabı yayınlandı.

Mustafa'nın Yürek Kalemi isimli şiir kitabının imza günü Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Büyük ilgi gören bu imza gününde 500 şiir kitabı satıldı. Elde edilen gelirin tamamını 300 yetimin eğitim harcamalarında kullanılmak üzere Kalbi Selim Derneği'ne bağışladığını belirten Mustafa Türe şunları söyledi:

''Ben şu ânda yetimlerin yüzünü güldürebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şiir kitabımla, gönül dünyamdan, şiir dostlarının yüreğine, 'şiir köprüsü' kurmak istedim. Kalbi Selim Derneği de hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan bir hayır köprüsü.

Bu anlamlı faaliyet, şiir köprüsü ile hayır köprüsünün yollarını kesiştiren anlamlı bir buluşmaya dönüştü. Bir yetim yavrumuzun dahi yüzünü güldürebilirsem ne mutlu bana."

Sevgili Mustafa Türe yolun açık veren elin boş kalmasın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.