Hava Durumu

BUÜ ve Webometrics

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 08:08

Dünya üniversitelerinin çeşitli ölçütlere göre sıralamalarını yapan çeşitli şirketler var. Bunların bazıları Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU) ve Webometrics gibi farklı kuruluşlar.
İspanya merkezli Webometrics şirketi de bu kuruluşlar arasında yer alıyor. Kuruluş, 6 Şubat tarihinde resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Türk üniversitelerinin Webometrics dizininden çıkarıldığını belirtti.
Webometrics, Türk üniversitelerini sıralamasından çıkarma gerekçesi olarak, verilerini çaldığını iddia ettiği Heranking adlı sitenin Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bir yerden yönetildiğini ve Bursa Uludağ Üniversitesi Kütüphane görevlilerinden birisinin de bu siteyle ilişkili olduğunu öne sürdü.


İddialar üzerine Bursa Uludağ Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yazışmalar yaptı. Ayrıca bir akademisyenini de görevlendirerek konuyu inceletti ve hazırladığı raporu YÖK'e iletti. YÖK'e sunulan bu inceleme raporunda Webometrics'in verilerinin çalınması iddiası ile BUÜ personeli arasında bir ilişki olmadığı ortaya çıktı. Aynı zamanda, BUÜ tarafından Webometrics yönetiminden de "ileri sürülen gerekçenin BUÜ ile ilişkisine dair iddianın doğru bilgiye dayanmadığı, varsa iddia ile ilgili kanıt gönderilmesi" talep edildi.
YÖK, Bursa Uludağ üniversitesi ve diğer Türk üniversitelerinin tepki ve girişimleri sonucunda, 11.06.2020 tarihi itibarıyla Webometrics web sitesinde "Türk Üniversitelerinin temmuz ayı itibarıyla tekrar sıralamaya alınacağını" belirten bir açıklama yayımlandı.
Yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, hiç ilgisi bulunmadığı halde Bursa Uludağ Üniversitesi'nin bu sürecin ana sebebi gibi gösterilmesinin üniversitenin tüm mensuplarını üzdüğünü kaydetti.
Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; "Neticede; üniversitemizin veya herhangi bir üyesinin bu olayda dahlinin bulunmadığını ortaya çıkardık. Yaşanan süreç ve basına yansıma şekli maalesef bizleri üzdü. Ancak asıl üzüntümüz olayın sorumlusunun üniversitemiz gibi gösterilmesidir. Üniversitemizin ve herhangi bir akademisyeninin bu tarz durumların içerisinde gösterilmesini asla kabul edemeyiz. Yaşanan sürecin sonunda üniversitemizin adının temize çıkması ve kurumun temmuz ayı itibariyle Türk üniversitelerini listeye dahil edeceğini açıklaması bizler adına teselli olmuştur. Tekrardan böylesi kötü bir olayın yaşanmamasını temenni ediyor, süreci, gelişmeleri ve sonuçlarını kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz" diye konuştu.
Geçmiş olsun diyorum. Bu deneyim göstermiştir ki, üniversitemiz her türlü sanal saldırı ve savaşa da ayrı bir hazırlık yapmalı.

AHMET ÖZTÜRK, EZOTERİZM VE İNİSİASYON

Uz.Dr.Ahmet Öztürk, Bursa sağlık ve sosyal yaşantısında çok yakından tanınan bir isim. Kendisi bildiğiniz gibi bir Radyoloji Uzmanı. Şu anda da bir özel hastanenin başhekimliğini yapıyor.


Ahmet Öztürk, aynı zamanda Lions yönetimlerinde de etkin bir isim. Kendisi aynı zamanda Lions MD 118 Konsey Başkanı. Bir dönemler içlerinde olduğum Uludağ Lions Kulübü'nde tanışmıştık. Daha sonra da dostluğumuz devam etti. Uludağ Lions Kulübü organizasyonunda sanal ortamda Dr.Ahmet Öztürk, Lions MD 118 Konsey Başkanı olarak bir konferans verdi. Öztürk, konferansında "Ezoterizm ve İnisiasyon" konusunu lions dostları ile paylaştı. Ezoterizm, bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek, bir üstat tarafından sadece ehil olanlara inisiyasyon yoluyla öğretilmesidir. Ezoterizm bir din veya inanç sistemi değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.