Hava Durumu

BUÜ Veteriner Fakültesi'nin başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 08:09

Shanghai Ranking Consultancy, araştırma üniversitelerinin en saygın uluslararası sıralaması olan Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması'nın (ARWU) resmi yayıncısıdır.

Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralaması (ARWU), Şangay Jiao Tong Üniversitesi (CWCU) Dünya Çapında Üniversiteler Merkezi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülmektedir.

CWCU, yıllardır birinci sınıf üniversitelerin çalışmalarına odaklanmaktadır.

ARWU veya Şangay Sıralaması ilk olarak 2003 yılında yayınlandı, üniversitelerin ilk uluslararası sıralamasıydı ve bugüne kadar en saygın olanı olmaya devam ediyor.

Shanghai Ranking Consultancy kendini yüksek öğrenim zekası ve danışmanlığı üzerine araştırmalara adamış tamamen bağımsız bir kuruluştur.

Bu listede doğa bilimleri, mühendislik, yaşam bilimleri, tıp bilimleri ve sosyal bilimler genelinde 54 ayrı başlık altında üniversitelerin ve fakültelerin değerlendirilmeleri yapılır.

Şimdi bu liste içersine Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yayınlarında "Veteriner Bilimleri" alanında ilk 300'e girdi. BUÜ Veteriner Fakültesi, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile birlikte bu sıralamada yer almayı başaran 2 Türk üniversitesinden biri oldu. BUÜ Veteriner Fakültesi 21.7 skor puanı ile dünyanın önemli fakültelerini geride bıraktı.

DEĞERLENDİRME NASIL?

ARWU, dünya üniversitelerini sıralamak için Nobel Ödülleri ve Alan Madalyaları kazanan mezunların ve personelin sayısı, Clarivate Analytics tarafından seçilen çok alıntılanan araştırmacıların sayısı, Nature and Science dergilerinde yayınlanan makale sayısı, indekslenen makale sayısı dahil olmak üzere altı nesnel gösterge kullanıyor.

Science Citation Index - Genişletilmiş ve Sosyal Bilimler Atıf Dizini ile üniversitelerin kişi başına performanslarını da değerlendiriyor. Her yıl 1800'den fazla üniversite ARWU tarafından sıralanıyor ve en iyi 1000 üniversite yayınlanıyor.

REKTÖR KILAVUZ NE DEDİ?

Elde edilen başarının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite Yönetimi olarak akademik ve bilimsel yükselmenin önünü açmak için her türlü imkanı seferber ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Üniversitelerin her yıl farklı kuruluşlar tarafından değerlendiriliyor ve alınan sonuçların sergileniyor. Veteriner Fakültesi'nin bu sıralamalarda gittikçe yükselen bir ivmesi bulunuyor. Farklı fakültelerin de bilimsel ve akademik anlamda daha iyi noktalara gelmesi konusunda gayret ediyoruz."

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız ise açıklanan sıralamanın kendilerini ve akademik kadroyu sevindirdiğini belirterek"Kazanılan başarıda üstün gayretleri bulunan tüm öğretim elemanlarını ve idari personeli kutuyorum. Daha üst sıralarda yer alabilmek için aynı azim ve gayret ile çalışmalara devam edeceklerine inancım tamdır." dedi.

17 AĞUSTOS'A TMMOB BURSA AÇIKLAMASI

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu 17 Ağustos depremi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferudun Tetik şunları söyledi:

"Takvim yapraklarında yaklaşan 17 Ağustos tarihi pek çoğumuz tarafından hâlâ acı, korku ve endişe ile birlikte hatırlanıyor. Kaybettiğimiz güzel insanların, yıkılan kentlerin, enkaz altında kalan hayallerimizin anıları bir kez daha gözlerimizde canlanıyor.

Yarattığı ekonomik, toplumsal ve psikolojik sonuçlar dikkate alındığında Türkiye'nin yakın tarihindeki en önemli olaylardan bir tanesi oldu, 17 Ağustos Depremi. Şiddeti, yaygınlığı, can kaybı ve yarattığı tahribatla Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişiyi yakından etkiledi.

Depremin yarattığı yıkımın ve yaşadığımız toplumsal travmanın büyüklüğüne rağmen, deprem gerçeğiyle gerçekten yüzleştiğimiz, yeni depremlere hazırlanma konusunda mesafe kaydettiğimiz söylenemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.