Hava Durumu

BUÜ’ye Bakan Kasapoğlu desteği

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2022 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2022 08:00

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa’ya geldi. Burada önce Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gönüllülük alanında hayata geçirilecek projelerle ilgili iş birliği protokolü ve Bursa'ya kazandırılacak tesislerin imza töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sonra da Bakan Kasapoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından ağırlanan Bakan Kasapoğlu, Görükle Kampüsü içerisindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri sayesinde faaliyete geçirilen BUÜ Gençlik Ofisi'nin açılışını da gerçekleştirdi.

KİMLER VARDI?

Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu,  AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık,  AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Gürel, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı ve BUÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Şahin de katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ve beraberindeki heyeti ağırlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yönetim olarak eğitim-öğretim faaliyetleri, projeler ve planlamalar hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye'nin en yoğun öğrenci nüfusuna sahip olduklarını aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, nicelik üstünlüklerini niteliğe dönüştürmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından tüm üniversite yönetimini tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin kent ile bütünleşen ve ülke genelinde marka haline gelen bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurguladı. Doğru eğitim alan ve iyi yetişen gençlerin Türkiye için kazanım olacağını söyleyen Bakan Kasapoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin de bu anlamda kıymetli bir sorumluluk üstlendiğine işaret ederek tüm akademisyenlere teşekkür etti.

BAKANDAN MÜJDELER

Bu arada Bakan Kasapoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleriyle de bir araya geldi ve onlarla sohbet etti.

Bakan Kasapoğlu bu ziyaretinde Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bazı müjdeler verdi.

Kasapoğlu, 36 milyonluk bir bütçeyle Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsü içinde yüzme havuzu da olan çok amaçlı bir spor kompleksi yapacaklarının müjdesini verdi. Bunun ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

(Bu beni heyecanlandırdı. Rahmetli Prof.Dr.Aythan Kızıl zamanında üniversitemize bir yüzme havuzu kazandırılmak istenmiş, inşaatı bitiriliyorken, daha sonraki yönetimlerce durdurulmuştu. Ve farklı amaçlarla kullanılmıştı. Şu anda orada Spor Bilimleri Fakültesi var.)

Ayrıca, UEFA normlarına uygun sentetik çimli bir tesis de 8 milyon liraya üniversitemize kazandırılıyor. Bunun inşaatı hızlı bir şekilde devam etmekte.

SON SÖZ

Burada bir ilk söz konusu. İlk kez bu ülkenin bir spor bakanı yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahip üniversitemize sahip çıkıyor, onu kucaklıyor ve oraya toplam 44 milyonluk bir yatırım yapıyor.

Burada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu’na kentimiz adına teşekkür ediyorum.

Dileğim açılışında birlikte olmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.