Hava Durumu

Büyükataman'ı anlamak

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 08:02

Bursa siyasi yaşantısı içinde temsil ettiği siyasi partinin ulusal bazdaki en etkin ismi MHP Genel Sekreterliği görevini yürüten İsmet Büyükataman'dır.
İsmet Büyükataman, ülkücü hareketin önemli isimlerinden biridir. Ataman, Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İdari Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı.
Kısa adı MİSK olan Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda çeşitli görevlerde bulundu. Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. MHP Bursa İl Başkanlığı, MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve MHP Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Halen de MHP Genel Sekreteri'dir.

MHP'nin bu önemli ismi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin en yakın çalışma arkadaşlarından biridir. Her zaman onun yanında olmuştur.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bir Rus gazetesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 'e Twitter hesabından cevap vermiş.
Bu konu ile attığı 4 tweet'in sonuncusunda şunları yazmış:
"Perinçek denen virüs, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin resmîleşmesi ve bu durumun Türkiye tarafından tanınması için mücadele edecek kadar, vatan ve millet sevgisinden mahrumdur. Mekânı cennet olsun Neriman Nerimanov, yaşasa idi kendisine bu konuda güzel bir cevap verirdi."

Neriman Nerimanov, Azerbaycan Sovyet Cumhuriyeti ilk Devlet ve Hükümet Başkanı'dır. Kendisi hem önemli bir edebiyatçı, hem de bir hekimdir.
Atatürk ile dostlukları olan Nerimanov, Kurtuluş Savaşımıza da 500 kilo altın gönderir. 1920'de Kızıl Ordu temsilcilerini Bakü'ye çağıran ve Azerbaycan'ın bağımsızlığını sona erdiren Ali Haydar Karayev, Azerbaycan parlamentosunda Karabağ'ın Ermenilere verilmesini teklif eder. Burada Karayev ile Neriman Nerimanov'un diyalogunda, Nerimanov'un tarihe geçen sözleri vardır.
Siyaset zor iştir.

ALBAYRAK YENİDEN İMO BAŞKANI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Ş ubesi 16. Olağan Genel Kurulu'nda Mehmet Albayrak güven tazeledi.
İki liste olarak gidilen seçimlere, İMO Bursa Şubesi'nin 4 bin 810 üyesinden 1826'sı katıldı. Çalışma Grubu'nun başkan adayı Mehmet Albayrak, 1080 oy alırken, Çağdaş Mühendisler Grubu'nun adayı Kemal Cüneyt Erdem ise 693 oy aldı.
Mehmet Albayrak, "Üyelerimiz göreve devam etmemizi istedi. Bu seçimin galibi üyelerimiz, kazanan İMO Bursa Şubesi. Bundan sonra hep birlikteyiz. İMO Bursa Şubesi olarak çalışmalarımızda birlik ve beraberlik içinde yol almaya devam edeceğiz. Meslektaşlarımızın ve kentin sorunlarını çözüm önerilerimizle birlikte dile getirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Mehmet Albayrak başkanlığındaki yönetim kurulu şöyle oluştu;
"Mehmet Albayrak, Elif Kibar Topçu, Cevat Şahin, Alper Dağdelen, Prof. Dr. Babür Deliktaş, Korhan Başaralı, Yükseler Göktaş."
Albayrak ve arkadaşlarına başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.