Hava Durumu

BVDB'den Karakaş ayrıldı, Erol geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2020 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 07:55

Mart 2015'de Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı'na Nuri Karakaş getirilmişti. Beş yılı aşkın bir süre bu görevi sürdüren Nuri Karakaş, yarın görevini, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan Bursa'ya atanan Hüseyin Erol'a devrediyor.

Beş yıldır bu görevi başarı ile sürdüren Nuri Karakaş, Bursa iş dünyası, sanayi dünyası ve sosyal yaşantısı ile sıcak ilişkiler kurmuş bir isimdi.

Nuri Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdari Başkanlığı bünyesinde görev yapacak.

Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde yeni bir kurul oluşturuldu. Bu kurul taşra teşkilatlarının yeniden yapılanmasını organize edecek. Nuri Karakaş da bu kurulda görev yapacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taşra birimleri olan vergi dairesi başkanlıklarının yeniden yapılanması çalışmalarında Nuri Karakaş aktif rol alacak. Dolayısıyla Bursa'ya da arada bir gelip, gidecek.

Nuri Karakaş, Ankara'ya yeni görevi için gitti. Bursa'daki son akşamında BTSO yönetimi ile bir araya geldi.

HÜSEYİN EROL BUGÜN BEKLENİYOR

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan Bursa'ya atanan Hüseyin Erol'un yarın göreve başlaması bekleniyor. Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığına 2014 yılında Vergi Müfettişi olan Hüseyin Erol atanmıştı. Erol, 6 yılı aşkın bir süredir bu görevini sürdürüyordu.

Nuri Karakaş'a Bursa'ya verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor ve de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yeni başkan Hüseyin Erol'a da başarılar diliyoruz.

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ VE BURSA MMO

Dün Hitler Almanyası'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek II. Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül'dü. Bu tarih dönemin SSCB ve Varşova Paktı ülkeleri tarafından "Dünya Barış Günü" olarak kutlanıyor. BM'de 1981'den beri 21 EylülUluslararası Barış Günü olarak kutluyor.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı için bir basın açıklaması yaptı.

Düşünceli açıklamasında şunları söyledi:

"İnsanlık tarihinin en büyük yıkımlarından biri olan 2. Dünya Savaşı'nın başlangıcı olan 1 Eylül 1939'un 81. yılında, aynı acılar bir daha yaşanmasın diye, savaşlar dursun diye, silahlar sussun diye bir kez daha Dünya Barış Gününü kutluyoruz.

Yaşanan onca yıkım ve vahşete rağmen, dünya üzerindeki savaş, çatışma ve şiddet bir türlü son bulmuyor. Sınırsız bir sömürü arzusuyla işleyen küresel kapitalist düzen, dünya halklarını birbirine kırdırmaya, kan dökmeye, çatışmaları kışkırtmaya devam ediyor.

Başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde emperyalist güçlerin körüklediği savaşlar ve iç çatışmalar yaşanıyor.

Sonucu ne olursa olsun kazananı daima emperyalist odaklar, kaybedeni ise yoksul bölge halkları olan bu savaşlardan artık bıktık ve yorulduk. Barışa ve kardeşliğe olan özlemimiz ve ihtiyacımız her geçen gün katlanarak büyüyor.

Bizler, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve Dünya istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun, dün olduğu gibi bundan sonra da barıştan yana tavır almaya, barış mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz."

"Yurtta sulh, Cihanda sulh" ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Nisan 1931'de dile getirilmişti. Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.