Hava Durumu

Çağlar parti mi kuruyor?

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2021 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2021 07:41

Cavit Çağlar, bir siyaset duayeni. Onun sahip olduğu geniş yelpazeli ilişki ağına sahip, onun konumunda çok fazla insan yok. Belki bir elin parmakları kadar insandan söz edebiliriz. Bu geniş yelpazeli iletişim ağı, onun aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin sesini duyabilme özelliğini getiriyor.

Bu başarılı siyaset ustası, gerek gündem yaratma, gerekse gündemle ilgili yaptığı değerlendirmeler ister istemez ilgi çekiyor.

Geçenlerde Abdülkadir Selvi, ANAP ve DYP ile ilgili bir değerlendirme yapmıştı. Bu değerlendirme üzerine Cavit Çağlar da, Selvi'ye bir takım açıklamalarda bulundu.

Çağlar, açıklamalarında özetle şunları söylemişti:

"DP-AP ve DYP olarak devam eden demokrat misyonun bugün partisi yoktur. Erdoğan bu kesime ilgi göstermelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan demokratları yanına almalı. DYP'nin baraj altında kalması nedeniyle demokratlar CHP, MHP ve son olarak İYİ Parti arasında dağıldı. Çok az bir kısmı DP'de. Ama hiçbiri bulunduğu partide mutlu değil. Çünkü temsil edilmiyorlar. Yüzde 50 artı bir nedeniyle seçimler artık yüzde 1'in seçimleri oldu. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski DYP seçmenini ilgi alanına almalı."

PARTİ Mİ KURUYOR?

Çağlar'ın bu değerlendirmelerinin ardından siyasi kulislerde Çağlar konuşulmaya başladı. Bir grup "Cavit Çağlar, parti kuracak, bu dağılmış oyları toplayacak." değerlendirmelerinde bulundu.

Ben de bu konuyu doğrudan muhatabına sormak istedim. Cavit Çağlar'ı aradım.

ÇAĞLAR NE DEDİ?

Önce Kadir Gecesi'ni kutladım. Sonra da doğrudan sorumu yönelttim:

"Cavit Ağabey, parti mi kuruyorsunuz?"

Çağlar şunları söyledi:

"Öncelikle tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutluyorum. Soruna gelince. Bak Murat, ülkemizde hep güçlü iktidarlar merkezi bünyesinde, özellikle de merkez sağı bünyesinde toplayarak ülkeye hizmet etti. Bu göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir.

Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın kurduğu parti de bu yolla siyaset arenasındaki yerini aldı ve güçlü bir iktidar oluştu.

Artık, sistem içinde yüzde 1'lik oyun bile önemli olduğu bir durum söz konusu. Bu noktada kökleri 1950'lere dayanan DP-AP ve DYP olarak devam eden demokrat misyonu asla göz ardı edilmemelidir. Bu insanların hepsi bir yana, bir siyasiye partiye kaymış durumda. Ve baktığınızda hepsi kendisini bulundukları yerde yabancı hissediyor. O nedenle bu insanlara kucak açılmalı ve demokrat misyonu bir yerde toplanmalı. Merkez sağ bir araya getirilmeli.

Bu noktada ben Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu duruma müdahil olması gerektiğini düşünüyorum. Özetle bu düşüncelerimi paylaştım."

SON SÖZ

Bu aralar bildiğiniz gibi siyaset gündeminde hep "yeni siyaset" kavramı konuşuluyor. Yani yeni siyaset mevcut paradigmalari veya bir bölümünü yıkıp, yeni paradigma/yeni bakış açısı getirmek demek.

Sanırım bu noktada Cavit Çağlar'ın söylemleri de bazı kapıların anahtarını oluşturuyor.

Bekleyip, göreceğiz. Bakalım günler neyi getirecek?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.