Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakır Okulları 25 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 07:54

Eğitimciler Hadiye Çakır ve Hayati Çakır ile Çakır Ailesi'ni önce dershaneleriyle tanıdım. Sonra ilk açtıkları ilkokul ve ardından da Orhaneli Yolu üzerindeki eğitim komplekslerinde.
Bu Cumhuriyet öğretmenleri 1993-94 eğitim ve öğretim yılında model oluşturabilecek bir eğitim kurumu yaratmak amacıyla Çakır Okulları'nı kurdular.
Bugün bu eğitim kurumu bünyesinde Anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve lisesinde eğitim gören 1000 dolayında öğrenci var.
Çakır Okulları'nın 25. kuruluş yıldönümü Podyum Davet'te düzenlenen görkemli bir balo ile kutladı. 25. yıl balosunda Çakır Okulları'nda 20 ve 10 yılını dolduran öğretmen ve çalışanlara plaketleri Çakır Okulları Genel Müdürü Cem Çakır tarafından verildi.

Bu törenlerin ardından 20. yıl pastasını Okul Kurucusu Hadiye Çakır, torunu İnci Çakır , Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörü Bahar Çakır, 20. yıl plaketi alan Okul Müdürü Hülya Korkut ile plaket alan tüm öğretmen ve okul çalışanları ile birlikte kesti.
Daha sonra o güzel gece Aşkın Nur Yengi konseriyle renklendi. Genel Müdür Cem Çakır, Çakır Okulları'nın kuruluş hikayesini anlatırken, 25 yıl önce Hayati ve Hadiye Çakır'ın çok önemli bir işe imza attıklarını vurgulayarak "Türkiye böyle insanların sayesinde bugün ayakta" diyen Cem Çakır, öğretmenleri, çalışanları ve velilerinin bu hikayenin ortakları olduğunu belirtti.
25. yıl balosuna Çakır Okulları'nın ilk Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Özdilek de katıldı. Çakır Okulları'nın 25. yıl balosu konukları arasında Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Dr. Şule Yazgan da yer aldılar.

250 büyük firma

BTSO 'nun "İlk 250 Büyük Firma - 2016" araştırması sonuçları belli oldu. Bu yıl 20. kez gerçekleştirilen araştırmada, iç ve dış satış toplamına göre ilk 3'ü sırasıyla; Tofaş, Oyak Renault ve Bosch oluşturdu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, büyük zorluklara sahne olan 2016 yılında da Bursa iş dünyasının Türkiye'nin moral kaynağı olmayı başardığını belirterek, "Artık katma değerli üretime ve yüksek teknolojiye odaklandık" dedi.

Günün çorbası

Bursa Devlet Tiyatrosu, 8-11 Kasım tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nu konuk ediyor. Konuk ekip Günün Çorbası isimli oyunlarını sergiyecek. Oyun bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana "günün çorbası"nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi.

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a ait. Oyunun dekoru Behlüldane Tor, kostüm Nalan Alaylı, ışık Önder Arık imzası taşıyor. Koreografi Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikalin dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait.
Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.