Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Kıraç ve rol modellik

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2017 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2017 07:06

İnsanoğlu yaşamında çoğunlukla bilinçli veya bilinçsiz olarak çeşitli rol modelleri içselleştirir. Kimisi babasını, annesini; kimisi bir akrabasını; kimisi bir sanatçı, sporcu, işadamı, siyasetçiyi rol model olarak alır.
Evrensel değerleri süratle yitirdiğimiz bir süreç yaşamaktayız. Bu sadece ülkemiz için değil, dünyamız için de geçerli.
İnsanoğlu her ne pahasına olursa, olsun mantığı ile hareket ederek tüm evrensel değerlerle birlikte içinde yaşadığı toplumun değerlerini çıkarları doğrultusunda yok sayıyor. Ve toplumumuzda bu giderek artıyor.
Böyle bir ortamda özellikle ülkemizde doğru rol modellere yoğun biçimde ihtiyaç duyulmakta.

Doksan yaşına gelmiş, profesyonel iş yaşantısında bir insanın ülkemizde yaşayacağı en önemli pozisyonlara sahip olmuş, sivil toplum içinde önemli roller oynamış bir insan neden, bu yaşında kitap yazar, diye sorabilirsiniz?
Evet, size Can Kıraç'tan söz ediyorum. Can Kıraç anılarını, Mehmet Gündem ile birlikte Antika Adam ve Eldivensiz Adam isimli iki kitapta yayımladı.
Her şeye sahipti, buna neden ihtiyaç duydu? Yanıt basit. Toplumda rol model insanların bireysel ve ailevi sorumluluklarının dışında toplumsal sorumlulukları da vardır. Bu ülkede hırsızlık, dolandırıcılık, haydutluk yapmadan da bir noktaya varılabileceğinin anlatılması önemlidir. Hem de çok önemlidir. Ayrıca bu bir görevdir.
İşte, bu noktada Can Kıraç bu sorumluluğunu ve görevini yerine getirdi. Bir dostum aracılığıyla bana gelen imzalı kitapları için değerli büyüğüme teşekkür ediyorum.
Büyük bir keyifle kitapları okudum. Gazetecilik ve iletişim ile ilgilenen insanlar için Eldivensiz Adam başlığının ne anlama geldiği ayrı bir konudur.
Can Kıraç büyüğüme sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

*Cengiz Göral Hukuki Araştırma Ödülü

Avukat Gazeteci Mehmet Cengiz Göral, 3 Temmuz 1979 tarihinde siyasi cinayete kurban gitmişti.
Şimdi onun anısına bir ödül veriliyor. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, ülke çapında "Cengiz Göral Hukuki Araştırma Ödülü" vereceklerini, çalışmalara başladıklarını ve önümüzdeki yıl 3 Temmuz'dan önce de sonuçların açıklanacağını söyledi.

*Kalite ve Başarı Sempozyumu

Yaşamın her alanında geniş bir düşünce ve bilgi paylaşım platformu oluşturmak amacıyla KalDer Bursa ile Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) işbirliğinde düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu 16. yaşına hazırlanıyor.
16. yıl hazırlıkları yapılırken organizasyon bir anket hazırladı. Bu ankete göre önümüzdeki yılki sempozyum şekillenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.