Hava Durumu

Can Metal, UKH'de "ben de varım" dedi

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 08:03

EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı), 1988 yılında 14 üye ile Belçika Brüksel'de kuruldu. Kurucuları arasında Jacques Delors, Umberto Agnelli, Serge Dassault ve Ian Vallance gibi değerli isimler vardı.
Vakfın amacı "Avrupa'daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olmak."tır. Vizyonu ise "Avrupa'daki kuruluşların mükemmel olduğu bir dünya" dır. Vakıf tarafından 1992 yılında İş Mükemmelliği Modeli geliştirildi. Modelde, 24'ü girdi ve 8'i sonuç olmak üzere toplam 32 alt kriter bulunur.

TÜRKİYE KALDER

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ise Kasım 1991'de Siemens'in Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sabuncu ve Kalite Güvence Yöneticisi Selim Güven, TSE Başkanı Mehmet Yılmaz Arıyörük, Şişecam Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kavrakoğlu, Elginkan Holding Yöneticisi Haydar Yalçın, Enka Holding Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ergin Çavuşoğlu, Altınyıldız Planlama Müdürü Ali Osman Kilitçioğlu, Türk Demirdöküm Toplam Kalite Yöneticisi Turgay Günay ve Arçelik Kalite Planlama ve Güvence Yöneticisi Regaip Baran tarafından kuruldu.

BURSA'DA KALDER

KalDer Bursa Şubesi ise 1998 yılında Ahmet Altekin başkanlığında kuruldu. KalDer'in kuruluşundan önce BUSİAD tarafından Bursa Kalite Ödülü verilmeye başlanmıştı. KalDer Bursa sonrası bu çalışma BUSİAD ve KalDer Bursa tarafından birlikte yürütüldü.

ULUSAL KALİTE HAREKETİ

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından kurumların rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, kurumsallaşma düzeyini artırmak ve sürdürülebilir rekabetçi bir güce sahip olmalarını sağlamak amacıyla 1998 yılından itibaren Ulusal Kalite Hareketi yürütülmekte.

Bu hareket EFQM Modeli yolculuğuna başlama noktasında bir iyi niyet göstergesi ve bu konudaki kararlılığa atılan kurumsal bir imza.
Türkiye genelinde bugüne kadar bu harekete 732 kurumdan katılım gerçekleşti. Bursa'dan katılım sayısı 160 kurum.

CAN METAL'DEN BEN DE VARIM

Bursa sanayinin güçlü kuruluşlarından Yeşilova Holding, bünyesindeki Can Metal şirketi de
EFQM Model'ini esas alan Ulusal Kalite Hareketi'ne katılma kararı aldı. Can Metal'in yönetici ve çalışanları ve KalDer yöneticilerinin katılımı ile fabrikalarında imza töreni düzenlendi.
KalDer Bursa Şubesi ile Can Metal arasında düzenlenen "Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi" imza törenine; Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yalçın Yeşilova, Can Metal Genel Müdürü Selim Güney, Can Metal Fabrika Müdürü Ümit Semerci, Yeşilova Holding Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz, Can Metal Kalite Müdürü Dilek Karakayalı, KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, Genel Sekreteri Aykan Kurkur, Kalite Ödül Yöneticisi Ebru Yalçın Gürük ve Can Metal çalışanları katıldı.
Törende konuşan KalDer Bursa Şube Başkanı Emin Direkçi şunları söyledi: "Ulusal Kalite Hareketi ile kurumlarımızı EFQM Modeli'ni uygulamaya davet ediyoruz. Ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olma hedefimizle kurumlarımıza kalite yolculuklarında eşlik ediyoruz. Örnek bir kurum olarak bugün attıkları imza için Can Metal'i tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi. Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yalçın Yeşilova ise şöyle dedi: "Yeşilova Holding olarak Bursa ve dünya ekonomisine katkıda bulunurken kaliteden asla ödün vermedik. Yenilikçi yapımız ve hızlı kararlar alarak çözüme ulaştırma kabiliyetlerimiz alüminyum sektöründe fark edilen ve tercih edilen bir kurum olmamızı sağlıyor. Alüminyum sektöründeki ilklerin temsilcisi olarak sektörün öncüleri arasında yer alıyoruz. Bugün Can Metal ve KalDer arasında imzalanan 'Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni imzalayarak da mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlılıkla ilerlemeyi taahhüt etmiş olduk. Bugün bu heyecanı yaşamamıza olanak sağlayan tüm takım arkadaşlarımıza ve KalDer ekibine çok teşekkür ediyorum."
Can Metal'e, Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne uzanan bir yolculuk diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.