Hava Durumu

Çanakkale ve İstiklal Marşı

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 07:59

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yılı nedeniyle bir özel etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte 15'liler Alayı(Lise öğrencilerinden oluşan bir alay. Bu alayın içinde Bursa Erkek Lisesi öğrencileri de vardı.) Yürüyüşü ve Çanakkale platosuna dönüştürülen alanda cephede yaşananların sergilendiği tiyatral gösteri gerçekleştirildi.

Cepheye giden 15'lileri canlandıran Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çanakkale Türküsü ve marşlar söyleyerek, çarşı boyunca yürüyerek UNESCO Meydanı'na ulaştı.

15'lilerin emaneti olarak Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim, burada öğrenciler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a takdim edildi.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çanakkale'de Bursa'nın 5 bin şehit ile Halep'ten sonra en çok şehit veren il olduğunu hatırlatarak, Osmanlı'yı kuran Bursa'nın aynı zamanda şehitler diyarı olduğunu söyledi.

İSTİKLAL MARŞI SERGİSİ

Çanakkale Deniz Zaferi töreninden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekiler Tayyare Kültür Merkezi'nde şahsi koleksiyonumdan oluşan Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açtığımız "İstiklal Marşı 100 Yaşında" sergisini gezdiler.

Sergi hakkında Başkan Alinur Aktaş ve yanındakileri bilgilendirmeye çalıştım.

Atatürk'ün Harp Okulu'nda dönemdaşı olan dedem Mustafa Vehbi Kuter'in koleksiyonundan kalan özel kartpostallar, marşın değişik besteleri, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ile ilgili efemera (günlük yaşantıda kullanılan) türü pul, para, ilk gün zarfı, plak, kitaplar gibi anı eşyalarının da bulunduğu sergi 27 Mart'a kadar açık kalacak.

BEL MEZUNLARI ÇALIŞIYOR

Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği çalışmalarını başkanları Cevdet Ulu başkanlığında sürdürüyor. Bir taraftan okula yeni pansiyon binası büyük bir hızla devam ederken, diğer taraftan da okul mezunu üniversite öğrencilerine burs vermek için çalışmalar devam ediyor.

Bilindiği gibi Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği, okulumuzun öğretmenlerinden rahmetli Recep Cenkçiler tarafından 2007 yılında kurulmuştu. Derneğin bünyesinde şu anda 250 aktif üye bulunmakta.

Evet, Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği, şimdi de okulundan mezun olan ve üniversite kazanmış gençlere kaynak yaratmak amacıyla, maskeler hazırladı. Maskeler firmalar, bağış karşılığı ulaşabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.