Hava Durumu

Canel Otomotiv'e Altın Yıldız ödülü

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2021 07:57

Ali İhsan Yeşilova'nın yarattığı Yeşilova Holding, bugün 7 şirketi ve binlerce çalışanı ile ülke ekonomisine ve Bursa ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor.

1975'de Can Alimünyum ile başlayan bu öykü 1988'de Canel Otomotiv ile devam etmiş ve sonrasında diğer şirketler de katılmıştı.

Bu süreç içinde Ali İhsan Yeşilova'nın oğlu Yalçın Yeşilova ve kızı Yasemin Yeşilova da holding bünyesine katılmıştı.

Yeşilova Holding, kurumsal sosyal sorumluluk bazında, gerek çevre, gerekse eğitim alanlarında çeşitli projelere imza atarken, kalitesini de belgelemişti.

ALTIN YILDIZ BÜYÜK ÖDÜLÜ

Geçtiğimiz günlerde Yeşilova Holding bir başarıya daha imza attı. Holdingin amiral gemisi Canel Otomotiv, Ford Otosan'ın Q1 Kalite Belgesi'ne sahip onaylı tedarikçileri arasında "Altın Yıldız" büyük ödülüne layık görüldü.

Ford Otosan'ın ilgili departmanlarından oluşan jürinin puanlaması ile en çok oyu alan tedarikçilerini ödüllendirdiği "Tedarikçi Zirvesi" kapsamında Canel Otomotiv gerçekleştirdiği projeler, tasarım, mühendislik ve kalite anlayışı ile bu ödüle hak kazandı.

TÖREN HASANAĞA'DAYDI

Yeşilova Grubu'nun, Hasanağa yerleşkesinde Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Ford Otosan Yetkilileri ve Canel Otomotiv ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşma yapan Ford Otosan Kıdemli STA Müdürü Fatih Aydoğdu şunalrı söyledi:

"Canel Otomotiv ile yıllar öncesine dayanan iş birlikteliğimiz bugün daha da güçlenerek devam ediyor. Bizim için önemli olmasının sebebi özellikle elektrikli araçlardaki geleceğin teknolojilerini Canel Otomotiv'de kurgulanmış olması ve bunun çok hassas şekilde proseslerde ele alınıyor olması. Ben gelecekteki bütün elektrikli araçlarda, yüksek kalitedeki Canel Otomotiv ürünlerini gözlemleyeceğimize inanıyorum"

Altın Yıldız Ödülü'nün hayırlı olmasını temenni eden Ford Otosan Kıdemli STA Müdürü Fatih Aydoğdu'dan ödülü alan Yeşilova Holding Grup İcra Kurulu Başkanı Yalçın Yeşilova, Yeşilova Grubu'nun 45 yıllık yolculuğunun içerisinde belki de en stratejik kararın otomotiv sektörüne yapılan atılım olduğunu belirterek "Kurucumuz Ali İhsan Yeşilova, 33 sene önce otomotiv ana sanayine doğrudan parça tedarik etmek üzere Canel Otomotiv'i Bursa sanayisine kazandırdı. Otomotivde kullanılan birçok alüminyum parçayı Türkiye'de ilk defa üreten firma olmak, bizler için bir gurur kaynağı. Bugün sektörümüzde alüminyum dendiğinde Yeşilova, Yeşilova dendiğinde ise alüminyum akıllara gelir oldu" şeklinde konuştu.

ALİ İHSAN YEŞİLOVA NE DEDİ?

Törene katılanlar arasında bulunan Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova ise Canel Otomotiv'in alüminyum üreticilerinin arasında tüm uzmanlığını otomotiv sektörüne odaklamış tek kuruluş olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

"Yatırımların büyüklüğü ülkemiz ve sektörümüz adına önemli kazanımlar olan Ford Otosan ile 26 senelik güven odaklı iş birlikteliğimiz kapsamında birçok Ar-Ge projesini yürüttük, birçok yenilikçi üründe tasarım çalışmaları yaptık ve birçok ürünü yerlileştirmeyi birlikte başardık. Dünyada çok az firma tarafından üretilen, Türkiye'de de ilk defa Ford Otosan ve Canel Otomotiv iş birliği içerisinde üretilecek parçaların başarıyla hayata geçiyor olması öncelikle bir Türk olarak hepimiz adına gurur kaynağı"

Başta Ali İhsan Yeşilova olmak üzere Yeşilova Holding ailesini kutluyorum.

Hasan Eker CNN Türk'teydi

Burkon şirketinin sahibi ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip üyesi Hasan Eker, dün akşam CNN Türk Anahaber bülteninin konuğuydu.

Hasan Eker, programda pandeminin en çok zararı uğrattığı sektörlerin başında gelen turizm konusundaki sıkıntıları, beklentileri ve mevcut durumdaki realiteleri izleyicilerle paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.