Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu'nun Ankara daveti ve Vakıf Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 07:39

AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi'ndeydik. Burada 07-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında "Vakıf Kuran Kadınlar'' temasıyla kutlanan Vakıf Haftası etkinliğindeydik.
Bu toplantıya Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Genel Yayın Müdürü Okan Tuna, köşe yazarları Namık Göz ve İlhami Yıldız ile birlikte katıldık.
Bilindiği gibi AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun görev alanı Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi ve 100. Yıl Anmaları ile ilgili konulardaki koordinasyon bulunuyor.
Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de Çavuşoğlu'na bağlı.
Külliye'deki toplantıda önce Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem konuştu. Ardından Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, bir konuşma yaptı. Konuşmasında hoş geldiniz bölümünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Hakan Çavuşoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Ecdadımızdan miras aldığımız 50 binden fazla vakfı temsil ve idare eden, sayıları 5500' e ulaşan yeni vakıflara da rehberlik eden Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 7 bölgemizde restorasyonları tamamlanan 250 vakıf eserlerinin açılış merasimindeyiz.
Yeryüzünde giderek artan sorunların, zulümlerin, adaletsizliklerin ve bunların sonuçları olarak ortaya çıkan açlık ve sefaletin ortadan kalkması için, İslam medeniyetinin en müstesna araçlarından olan vakıflar, 21. yüzyılda insanlığa sunmamız gereken en önemli çözüm yollarımızdan biridir. Zira, İslam medeniyeti daha çok vermek, elinde bir şey kalmayıncaya kadar, hatta gizlice vermek üzerine kurulmuştur.

Yeni bir planlama örneği
Vakıflar Genel Müdürlüğü, her yıl ülke genelinde 250 ilâ 300 arasında vakıf eserini restorasyona alarak sistemli bir planlamayla ülke genelinde tüm eserlere aciliyet sırasına göre dokunmaktadır.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, artık kurum üreten bir kurum haline gelmiştir. Sekiz yıl önce İstanbul'da kurduğu Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ayni ve nakdi destekleriyle artık alanlarında ülkemizin en önemli eğitim kurumları haline gelmiştir. Ayrıca 2016 yılında hizmete giren ve sermayesinin tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğünce karşılanan Vakıf Katılım da, finansal katılım sektöründe saygın bir konuma gelmiş bulunmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bugün açılışını yapacağımız 7 bölgemizdeki 250 eserimizin milletimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Ülkemizdeki tüm vakıf çalışanlarının ve milletimizin Vakıf Haftası'nı tebrik ediyor, merhume kadın vâkıflarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, zat-ı alinizi ve muhterem hazirunu saygı ile selamlıyorum."

Bir çok eser yeniden dirildi
Hakan Çavuşoğlu'nun ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yapıp, haftanın önemine değindiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bazı bölümlerinde de siyasi değerlendirmeler yaptı ve CHP'nin tek parti döneminde birçok vakıf eserinin tahribatından söz etti.
Külliye'deki toplantıdan sonra Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, bizleri Atatürk Orman Çiftliği'nde verdiği bir yemekte ağırladı.
Hakan Çavuşoğlu ve çalışma arkadaşlarının ev sahipliğine teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.