Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEK'e Dil Derneği "Onur" Ödülü

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2019 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2019 08:58

Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu'nun 1983 yılında, Türk Tarih Kurumu ile birleştiril-mesi tepkiyle karşılanmıştı. Süreçte 1987 yılında Dil Derneği kuruldu. Dil Derneği düzenlediği çeşitli etkinliklerin dışında Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında bir de Onur Ödülü veriyor.
87. Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Dil Derneği'nin Ankara'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlediği Ödül Töreni'nde Onur Ödülü alanlardan biri de 1995 yılında Bursa'da kurulan ülkemizin ilk Eğitim Kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi oldu.
ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ödülü, CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın elinden aldı. Gecede ayrıca İnönü Vakfı adına Gülsüm Bilgehan, ÇYDD adına Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Ekşi, yazar Aytül Akal ile eğitimci Ali Kınacı da Onur Ödülü aldı.
İstanbul'da yaşanan deprem nedeniyle ödül sahibi Ekrem İmamoğlu geceye katılamadı. Geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ile çok sayıda konuk katıldı.
Gecede konuşan Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Faik Öztrak, Gülsüm Bilgehan, dil devriminin önemi üzerinde durdular.
Ayrıca ödül töreni Sunay Akın'ın gösterisiyle sona erdi.
Ödül almasının ardından bir konuşma yapan Çağdaş Eğitim Koo-peratifi Başkanı Buğra Küçükkayalar, özgörevlerinin geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirerek katkıda bulunmak olduğunu anımsatarak şunları söyledi:
" Hayal ve hedefimiz; yaşamda ve düşüncede daha çağdaş bir Türkiye'dir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası Türk dilinin korunmasını kendisine şiar edinmiş olan, onu yaşatmak ve geliştirmek için uğraş veren Dil Derneği'nin ödülü bizlere daha da güç katacaktır.
87. Dil Bayramı etkinliğimizi yürekten kutluyor, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ni bu ödüle layık gören başta siz Sayın Sevgi Özel olmak üzere yönetim kurulu üyelerinize tüm ÇEK ailesi olarak en içten teşekkürlerimi sunuyorum."
Ben Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ni kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.