Hava Durumu

ÇEK'e Rotary'den bilişim laboratuvarı

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2018 08:12

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ÇEK 3 Mart Azizoğlu ilk ve ortaokuluna Rotary'lerden destek geldi.
Bursa Rotary Kulübü ve Gökdere Rotary Kulübü örnek bir katkı sergileyerek okula bir bilişim laboratuvarı kazandırdı. Bu laboratuvarda anaokul hazırlıktan itibaren 12. sınıfa kadar öğrencilere STEM ve Robotik alanlarında eğitim verilecek.
Dün ÇEK 3 Mart Azizoğlu ilkokul ve ortaokulunda düzenlenen bir törenle Bilişim Laboratuvarı hizmete açıldı.


Açılışa Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Alaeddin Demircioğlu, Bursa Rotary Kulübü Başkanı Ezel Zeydanlı ve Gökdere Rotary Kulübü üyeleri, Celal Gökçen, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK eski Başkanı Prof.Dr. Ulviye Özer, ÇEK yönetim kurulu üyeleri ve ÇEK üyeleri, okul yönetici ve öğretmenleri ile veliler katıldı.
Ben bir ÇEK gönüllüsü ve eğitim sevdalısı olarak bu katkılarından ötürü Bursa Rotary Kulübü ve Gökdere Rotary Kulübü üyelerine Başkanları Ezel Zeydanlı ve Özgür Yıldız nezdinde teşekkür ediyorum.

STEM VE ROBOTİK

Bilindiği gibi STEM ile öğrencilerde, fen bilimleri, matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkarıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerini/metotlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkarılmasını hedef alınmaktadır.
Robotik ise makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Robotik biliminin hızla ilerlemesi ve dünyamızın sürekli daha da dijitalleşmesiyle robotik sistemleri ve programlamayı öğrenebilmeleri için günümüzde robotik ve kodlama eğitimleri verilmekte.

ÇEK NE YAPIYOR?

Bilimsel temele dayanan çağdaş ve laik eğitime gönül vermiş 23 kurucunun vizyonu ile ortaya çıkan ÇEK bugün hizmetlerine devam ediyor. Bilindiği gibi ÇEK 1995 yılından beri eğitim için oluşturduğu eğitim kurumları ile toplumumuza eğitim alanında hizmet verirken, Kır Çiçekleri Projesi ile de lisesi olmayan dağ köylerindeki kız çocuklarımızın okumasını gönüllü olarak sağlamakta. ÇEK bünyesinde 2 bine yakın üye barındırmakta.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi üyeleri tüzükleri gereği kâr payı almamakta, tüm gelir eğitim ve projelere harcanmakta.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi bünyesinde ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim okulu, ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi, ÇEK 3 Mart Anadolu Lisesi, Beşevler'de ÇEK 3 Mart Anaokulu, Görükle ÇEK Yüksek Öğrenim Yurdu, Ertuğrul'da ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu gibi kurumlar bulunmakta.
Ayrıca, Çağdaş Eğitim Kooperatifi sosyal kooperatifçilik alanında bağlı olduğu bakanlıkça örnek ve model bir proje olarak gösterilmekte. Ve bu alanda düzenlenen çeşitli bilimsel etkinliklere davet edilmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.