Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEK'e Rotary ve Gökçen'den destek

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2019 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 08:42

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan ve sosyal kooperatifçiliğe bir model oluşturan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bir destek de Bursa Rotary Kulübü ve Memduh Gökçen Ailesi'nden geldi.
Dün Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 3 Mart Eğitim Kurumları'nda düzenlenen bir tören ile 2 Steam sınıfı ve 1 de bilişim sınıfı okula kazandırıldı.

Bursa Rotary Kulübü Başkanı Caner Yılmaz ve üyeleri ile Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar ve üyelerin bulunduğu etkinlikte önce bir yemek yendi. Yemek sırasında Bursa Rotary Kulübü Başkanı Caner Yılmaz ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar birer konuşma yapıp kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Ardından da okulun ilgili bölüm öğretmenleri tarihi yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe dayanan ve ilk kez Amerika'da başlatılan STEAM ve Bilişim konularında birer sunum yaptılar. Bu arada 2015 yılında Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 3 Mart Eğitim Kurumları'nda başlanan SEAM çalışmaları hakkında bilgilendik.

Daha sonra bu kurumlara Bursa Rotary Kulübü ve Memduh Gökçen Ailesi tarafından yapılan STEAM ve Bilişim sınıflarının açılış törenine geçildi.
Açılış töreninin ardından bu sınıflar gezildi. Sınıflarda çalışma yapan kız ve erkek öğrencilerle sohbet imkanı da bulduk.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 3 Mart Eğitim Kurumları'nda STEAM çalışmaları ana okulu düzeyine indirilmiş konumda.

TAYAN'IN BİR ANISI

Biz laboratuvarları bir dönemlerin Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı ve de Bursa Rotary'nin üyesi Turhan Tayan ile birlikte gezdik. Tayan aletler başında çalışan kızlı erkekli çocukları görünce benimle bir anısını paylaştı.
Turan Tayan şöyle dedi:

"1955 yılıydı. Çelebi Mehmet Ortaokulu'ndaydık . O dönem Almanlar ile yapılan protokol çerçevesinde fizik laboratuvarlarına yeni aletler geliyordu. Bu alet gelen okullardan biri de Çelebi Mehmet Lisesi'ydi. O gelen aletlerin kutularını hocalarımızın büyük bir dikkat içinde açışını izlerdik. Sonra o aletlerle yenilenen laboratuvarlarda çalışma fırsatımız oldu."

GÖKÇEN AİLESİ'NE TEŞEKKÜR

Bu arada Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bu katkıyı koyan Memduh Gökçen Ailesi'ne Bursa Rotary Kulübü'ne de teşekkür ediyorum.
Koşullar ne olursa klasik bağlamda ortamdan şikayet etmek yerine bu güzel ülkemiz ve vatanımız için hepimizin yapacağı (en azından işimizi layıkıyla yapmak) bir şeyler olduğunu unutmadan bir tuğla da olsa koymaya devam etmeliyiz. Bu noktada buna model olan Memduh Gökçen Ailesi'ni Bursa Rotary Kulübü'nü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.