Hava Durumu

ÇEK farkı ile 29 Ekim Cumhuriyet kutlaması

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2019 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 08:55

Cumhuriyet kutlamalarımız devam ediyor. Pazartesi akşamı Podyum Davet'te Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu ilk ve ortaokulu okul aile birliğinin düzenlediği Cumhuriyet Balosu vardı.
Uzun zamandır izlediğim en başarılı Cumhuriyet etkinliğinden birine tanık oldum. Okul aile birliği başkanı Nazan Topoğraf ve arkadaşlarının organizasyonu çok güzeldi. Gecede yapılan kısa bir açılış konuşmasının ardından okul öğretmenlerinin aktif katılımı ile hayata geçirilen etkinlik müthişti.
Cumhuriyet sürecinin aşamaları her seferinde başka bir öğretmenin şiirsel anlatımı ile anımsanırken, aralara serpiştirilen yine öğretmenlerin sergilediği halk oyunları ve dans gösterileri geceye başka bir renk kattı.
Tüm etkinlikler öğretmenlerin katılımı ile hayata geçerken, ilkokul öğrencileri için hazırlanan ayrı bir salonda onlar el becerilerini geliştirici ve resim çalışmaları yaptılar.
Sonraki bölümde ÇEK 3 Mart Azizoğlu okulu müzik öğretmeni Bahadır Sevik ve arkadaşlarından oluşan orkestra bize önce Atatürk'ün sevdiği şarkıları dinletti. Ardından da diğer şarkılarla geceye devam ettik.

Dün ise Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu okulunda Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirildi. Bu kutlama töreninde de çok özel bir proje hayata geçirildi.
Okulun öğrencileri bakanlıktan izin alarak 2015 yılında Çağdaş Çocuk Kooperatifi'ni kurdular. Burada sosyal bilgiler öğretmenleri Meryem Alaçam'la birlikte ortaya koydukları proje kapsamında kendi el emekleri yaptıkları ürünler ve süreçte düzenledikleri kermeslerden sağladıkları gelir ve Aral Alkan ile Farba Metal sahibi Polat Ailesi'nin katkılarıyla okula modern bir Atatürk heykeli kazandırdılar.
ÇEK misyonuna uygun tam bir imece gerçekleştirdiler. Heykelin açılışı dünkü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gerçekleşti.
Açılış töreninde Çağdaş Çocuk Kooperatifi Başkanı Ali Türkkan ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu Okul Müdürü Ayla Okumuş birer konuşma yaptılar.
Eser Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Rengin Solmaz Sönmez başkanlığında Tülin Öztürk ve Güven Aktaş tarafından tasarlandı. Üretimi Farba Metal atölyesinde yapıldı.
Eser Mobius sonsuzluk formu olarak tasarlandı. Mobius şeridi (döngüsü), geometrik olarak uzunca bir şeridin bir ucunu 180 derece bükerek diğer ucu ile birleştirilmesiyle elde edilen şerittir. İlk olarak 1861'de Johann Benedict Listing tarafından tanımlanmıştır. Dört yıl sonra August Ferdinand Mobius, yayınladığı bir çalışmasında tanımını vermiş, şeridin tek yüzlü olmasını yönlendirilememesiyle açıklamıştır. Normal bir şeridin iki yüzü varken Mobius şeridinin sadece bir yüzü vardır. Başka bir ifadeyle Mobius şeridinin üzerindeki bir noktadan hareket etmeye başlandığında bütün alan taranarak aynı noktaya geri dönülür. Özetle sonsuzluğu ifade eder. Evet, bu iki günlük etkinlik için Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu ilk ve ortaokulu okul aile birliğini, Çağdaş Çocuk Kooperatifi'ni, ÇEK yönetimini ve okulun tüm yönetici ve öğretmenlerini kalben kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.