Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEK'in başarılı ÇEK(İ)MECE Projesi

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 08:15

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel 03 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velilerinden, ÇEK(İ)MECE Projesi başarı ile devam ediyor.
Bu grup kendilerini "Bir grup gönüllüyüz biz; aklı başında, eli insanda, umudu yarında bir grup Çağdaş Eğitim Kooperatifi Gönüllüsü" olarak tanımlıyor. Burada ÇEK İMECE diyerek, insanlara yeniden imece kültürünü hatırlatmak için yola çıkarken; ÇEKMECE diyerek de içine güzellikler, umutlar, paylaşımlar, sıcacık düşler atacakları ve asla dolmayacak büyüklükte bir çekmece hayallerini ortaya koymuşlar.
Bu gönüllüler önce Müşküle Köyü İlkokulu çocuklarıyla yapılacak drama, müzik, masal anlatıcılığı, yaratıcı yazma ve okuma, el sanatları, kurabiye yapımı ve süslemesi, çini, oyun vb. birçok atölye çalışmasını hayata geçirmeye başladılar. Bu çalışmalar devam ediyor.
Bunun yanı sıra köy okulunun güzelleştirilmesi kapsamında okulun iç-dış boya işleri, bahçe düzenlenmesi, basketbol sahasının yenilenmesi, donanım eksikliklerinin giderilmesini de bir takvime bağlamışlar.
Ayrıca Mudanya Akköy İlköğretim Okulu ile de çalışmalarını sürdürmekteler. Son olarak da bu gönüllüler geçen yıl bir oyun parkı kazandırdıkları, Güngören Köy Okulu'na geçtiğimiz hafta bir anasınıfı kazandırdılar.

Güngören Köyü'nden notlar

Güngören Köy Okulu'ndaki törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mayuk, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK yöneticileri ve ÇEK(İ)MECE gönüllüleri katıldılar.
Ayrıca bu yapıma destek veren Halil Yılmaz ve ailesi de törendeydi.
Törende yaptığı konuşmada ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar "Hedefimiz Bursa'nın 17 ilçesindeki birer köye ulaşarak onların okullarına katkı koymak." dedi ve katkıları için Halil Yılmaz ailesi ile Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür etti.
Güngören Köyü anasınıfı miniklerinin dans gösterisi görülmeye değerdi.
Köy halkının yapmış olduğu ikramlarda insanımızın ekonomik durumu ne olursa olsun, misafire karşı gönlünün zenginliğinin somut bir göstergesiydi.
ÇEK'e, ÇEK(İ)MECE gönüllülerine, Nilüfer Belediyesi'ne ve Halil Yılmaz Ailesi'ne bir eğitim gönüllüsü olarak teşekkür ediyorum.

Ne değişti?

Güngören Köyü'ndeki törende bir köylü teyzem gazeteci arkadaşın ne, değişti sorusuna şu yanıtı veriyordu:
"Ne değişmedi ki evladım. Çocuklarımıza ilkokula gitmeden önce anasınıfına başlıyor. Oturmaları, kalkmaları, yemeleri, içmeleri değişti.
Artık ilkokula hazırlıklı gidecekler. Katkı koyanlardan Allah razı olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.