Hava Durumu

ÇEK'in korona sürecinde yaptıkları

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 08:08

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, önümüzdeki ay 25 Temmuz'da 25. yaşını kutlayacak. 25 yıl önce 23 kurucu ile çıkılan yolculuk, bugün diğer illere de örnek ve model olan bir yapıyı oluşturdu.
Herkesin bildiği gibi bugün 2 bine yaklaşan üyesi ile Çağdaş Eğitim Kooperatifi, hiçbir üyesine kâr payı dağıtmadan, tüm gelirlerini eğitime ve özellikle de dağ köylerindeki kızlarımız için harcıyor.

Bu korona süreci her sektörü derinden yaraladı. Eğitim sektörü ve özellikle özel okullarımız bundan ciddi biçimde etkilendi. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, yemek firmaları, yöneticiler, servis çeken firmalar hepsi ilk anda bu kriz karşısında ne yapılacağı konusunda belirsiz sorularla karşılaştılar.

ÇEK KORONADA NE YAPTI?

Milli Eğitim Bakanlığımız da süreci iyi yönetti. Ama özel okul konumunda olanlar çeşitli zorluklar yaşadı. Çeşitli özel okullar bünyelerinde, çeşitli önlemler aldı.
Geçenlerde Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar'ın açıklamalarından bu süreci nasıl yönettiklerini öğrendim.
Bakın Buğra Küçükkayalar neler söylüyor:

"Öncelikle sağlık, ekonomi ve eğitim alanında ilgili bakanlıkların almış olduğu kararları ardı ardına yaşama geçirdik.

Örgün eğitime ara verilmesinin ardından tüm eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinden daha az etkilenmeleri amacıyla kurumsal dijital altyapı çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayıp video ve canlı yayınlarla "uzaktan eğitim" vermeye başladık.
Bu süreçte, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin tüm çalışanlarının özlük hakları korunmuş ve hiçbiri işten çıkarılmamıştır. Eğitim kadromuz için kısa çalışma ödeneğinden yararlanılmamış, çalışanlarımıza ücretsiz izin kullandırılmamıştır.

Velilerimizi bir parça da olsa rahatlatabilmek amacıyla 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin 2020 mayıs ayına ait ödemesi, son ödemelerini izleyen aya ertelenmiştir. Önceki duyurumuzda da belirttiğimiz üzere sizlerin hak kaybına uğramamasına özen gösteriyoruz.
Ayrıca, bu doğrultuda 'Yenilmeyen yemek ve kullanılmayan servis ücretleri ile yapılmayan hafta içi ve hafta sonu kurs ücretleri sizlere iade edilecek veya devam edecek öğrencilerimiz için 2020-2021 eğitim dönemi ödemelerinden mahsup edilecektir.

Tüm okullarımızda 2019-2020 eğitim öğretim dönemi sonu olan 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim verilmeye devam edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün 01 Haziran 2020 tarihinde yaptığı yazılı açıklamaya göre (eğer bir değişiklik olmazsa) özel okullarda 15 Ağustos 2020 tarihinden sonra 3 haftalık telafi eğitimi yapılacaktır.

İlkokul, ortaokul ve liselerimizde bu yazı doğrultusunda 17 Ağustos 2020 tarihinden itibaren telafi eğitimi yapılması planlanmıştır.

YENİ DÖNEMDE YAPILACAKLAR

Yeni dönem için Küçükkayalar şunları söylüyor:
"Eylül ayında başlayacak olan 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize hem daha çağdaş ortamlarda hizmet verebilmek hem de koronavirüs salgınına karşı daha korunaklı olabilmek için yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz.


Bu kapsamda şunlar yapılıyor:
Mevcut dersliklerimizin tamamını yeniden elden geçiriyoruz. En fazla 24 olan sınıflardaki öğrenci sayısını anaokulumuzda 19'a, diğer tüm eğitim kurumlarımızda 20'ye düşürüyoruz.
Yemekhanelerimizde sosyal mesafeyi sağlayacak şekilde düzenlemelere gidiyoruz. Ek derslik ve ek yemekhane gereksinimini karşılayabilmek için başlattığımız yatırımları okullar açılana kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Yönetimsel olarak yeniden yapılanıyoruz ve ÇEK bünyesine 24'ü öğretmen toplam 39 yeni personel alıyoruz.
Örgün eğitime başladığımızda öğrencilerimize yönelik olarak okullarımızdaki mevcudiyetleri boyunca gerekli her türlü sağlık tedbirini alacak şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Ayrıca bu konuda tüm velilerimize gerekli bilgilendirmeleri yaptık."
Evet, bir ÇEK ortağı sıfatıyla gönüllü olarak görev yapan tüm yönetim ve denetim kurulu üyelerimize, yöneticilerimize, müdürlerimize, çalışanlarımıza ve özellikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu süreçten alınlarının akı ile isimlerine yakışır biçimde çıktılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.