Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEK'in muhteşem onur gecesi üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 08:15

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan ve tüzüğü gereği ortaklarına kâr payı dağıtmayan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin (ÇEK) geleneksel "Eğitim Ödülleri", pazar günü yapılan bir törenle sahiplerini buldu.
Merinos AKKM'de yapılan törende "Genel"de Samet Başkonuş, "Yerel"de Şahap Aktaş ile Fahrettin Gülener'e verildi.
Törene katılanlar arasında Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal, Prof. Dr. Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem, Yenişehir Belediye başkan adayı Ercan Özel, sivil toplum temsilcileri ile izleyiciler katıldı.
ÇEK 13. Eğitim Ödülü'nün verildiği bu anlamlı gecede hep birlikte olunmasından duyduğu mutluluğu dile getiren ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:.
"Her şeyin temelinde eğitim olduğu düşüncesi ile kurulan ve çalışmalarını bu felsefe ile sürdüren Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin tüm eğitim kurumlarının başında 3 Mart ibaresi bulunur. Her yıl verilen eğitim ödül törenleri de bu tarihte yapılır.


95 yıllık süreçte eğitim ve öğretim ile ilgili önemli bir yol alınmasına rağmen, hâlâ atılması gereken çok adım, kat edilmesi gereken çok mesafe bulunmaktadır.
Çağı yakalayamayan, ülkemizi ileri götüremeyen eğitim programlarının yarattığı olumsuzlukları, PISA sınav sonuçları ve uluslararası saygın kuruluşların açıkladığı raporlarla ortaya çıkmaktadır.
Bilim insanlarına, sanatçılara değer verilmeli, karşıt düşünceye saygı duyulmalı, ortak paydalarda buluşulmalı. Düşünen, sorgulayan, spor ve sanatla yoğrularak sosyalleşmiş, takım çalışmasına yatkın, tasarımcı, yaratıcı, proje üretici bireyler yetiştiren, çağdaş bir eğitim sistemi oluşturulmalı."
Küçükkayalar, ÇEK'in sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye"ve "ÇEK(İ)MECE" ile AR-GE merkezi ÇEK İnovasyon Reform Geliştirme Merkezi (ÇEKİRGEM) hakkında bilgiler verdi.
Konuşmanın ardından "Yerel"de ÇEK Eğitim Ödülü'nü alan Şahap Aktaş, ÇEK'lerin yurt genelinde daha çok yayılması temennisinde bulunurken; aynı ödülü alan Fahrettin Gülener de bundan sonra ÇEK'e daha çok destek verme sözü verdi.
Törenin ardından sanatçı Pınar Ayhan'ın "Orada Duruverseydi Zaman" adlı müzikal gösterisiyle taçlanan eğitim ödül töreninde, coşku deyim yerindeyse doruktaydı. Cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Pınar Ayhan ve ekibi dakikalarca ayakta alkışlandı. Muhteşem gece, Kır Çiçeği İrem Nur Başay'ın ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar ile birlikte Pınar Ayhan'a çiçek takdimiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.