Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEK liseleri merhaba dedi

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2017 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 08:26

Bursa'nın 22 yaşındaki deyim yerindeyse eğitim imecesi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) bünyesindeki eğitim kurumlarına iki yeni kurum daha ekledi. ÇEK 3 Mart Anadolu ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi cumartesi günü düzenlenen bir tören ile açıldı.
Anaokulundan üniversiteye sloganı ile bir bir kurumlarını bu 22 yıllık süreçte hayata geçiren Çağdaş Eğitim Kooperatifi, ülkemizde eğitim alanının ilk kooperatifi olmanın dışında, tüzükleri gereği hiçbir üye kâr payı almamakta, tüm gelirler eğitim için harcanırken, başta lisesi olmayan dağ köylerinden veya diğer mahallerden gelen kız çocuklarının (Kır Çiçekleri) ücretsiz okutulması için harcanmakta.
ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, törende yaptığı konuşmada öncelikle ÇEK'in tarihsel gelişimini anımsatarak, Bursalılar'ın 22 yıl önce tohumlarını attığı ÇEK imecesinin sağlıklı bir biçimde gelişmeye devam ederek, kentimiz ve ülkemiz eğitiminde bir rol model oluşturduğunu belirtti.
ÇEK liselerinin yapımına önemli bir maddi katkıda bulunan ve ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'ne adı verilen Halil Güleç "Yıllar öncesinde kurduğum bir hayalin gerçekleşmesine sizlerle birlikte tanık olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye başladığı konuşmasını şöyle tamamladı:
"Okyanusta bir damla da olsa ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'nin ülkemiz eğitimine katkı sağlayacağına inancım tam. Burada kuşkusuz en önemli görev Büyük Atatürk'ün de dediği gibi geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere düşmektedir.
ÇEK 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'nde objektifliği ilke edinmiş, bilimin rehberliğinde aydınlık geleceğimizi inşa edecek çağdaş beyinlerin yetişmesine katkı koymanın onurunu yaşayacağız..."

Kimler vardı?

ÇEK 3 Mart Anadolu ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'nin açılışında CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Parti Meclisi üyesi Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski belediye başkanlarından Erdem Saker, ÇEK eski başkanlarından Ali Arabacı, Prof. Dr. Ulviye Özer, Mümin Ceyhan, Nejat Vardar, Korhan Durusoy, Fevzi Topçuoğlu ile ÇEK yöneticileri, kurucuları, üyeleri vardı.
Ayrıca Bursa iş dünyasından Hüseyin Özdilek, Ali İhsan Yeşilova, Tacettin Yazıcı, Ersin Yazıcı, Çetin Öztunalı, Ahmet Yaşar, Zafer Tolunay, Haluk Beceren, Burhan Vatan, Hasan Eker gibi isimler vardı.

Aile şirketleri kurumsallaşmalı

BTSO Akademi kapsamında Bursalı firmalarla buluşan Burçak Ünsal, serveti korumanın, sahip olmak kadar zor bir süreç olduğunu belirterek, "Aile şirketlerimiz mutlaka kurumsallaşmalı" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Burçak Ünsal, BTSO'da aile şirketlerinde kurumsallaşma hakkında bilgiler paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.