Hava Durumu

ÇEK Ödül takvimi açıklandı

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 07:55

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği "ÇEK Ödülü" takvimi açıklandı. Üç ayrı kategoride -Eğitim, Hizmet ve Teşvik- verilen ödüller için 14 Ocak 2022 tarihinde saat 18.00'e kadar başvurular yapılabilecek.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi ortakları, eğitim ve öğretimle ilgili kişileri, kurumları, kuruluşları aday gösterebiliyor. Yönetim kurulu üyeleri ise aday olamıyor.

ÇEK Ödülü daha önce, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanları merhum Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Celal Şengör, Gazeteci-Yazar Yılmaz Akkılıç, işadamları Asım Kocabıyık, Hüseyin Özdilek ve Halil Güleç'in de aralarında bulunduğu saygın isimlere verilmişti.

ÖDÜL GEREKÇELERİ

"Eğitim Ödülü", çağdaş eğitim konularında çaba harcayanları, özveride bulunanları topluma tanıtmak, onurlandırmak; toplumun ilgisini laik, bilimsel, demokratik eğitim kurumlarına çekmek, Öğretim Birliği Yasasına, ulusal eğitim ilkelerine uygun çalışmaları desteklemek amacıyla veriliyor.

Yaşama geçirdiği projeler, uygulamalar, sağladığı maddi destekle yurt genelindeki ÇEK'lerin gelişimine, tanıtımına, kitlelerle kucaklaşmasına olanak sağlayan kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlar, "Hizmet Ödülü" almaya hak kazanıyor.

"Teşvik Ödülü" ise her iki kapsamda çalışmalar gerçekleştiren kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlara veriliyor.

Bakalım bu yıl ÇEK Ödülleri'nin sahipleri kimler olacak?

*****

HAMDİ HOCA ANILDI

Bursa Tabip Odası, eski başkanlarından Prof. Dr. Hamdi Aytekin'i düzenlediği sempozyumla andı. 1996-1998 yıllarında Oda başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Aytekin, 12 Eylül 2021 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

4 Aralık Cumartesi günü tüm gün süren sempozyumda hem Prof. Dr. Aytekin anıldı hem de halk sağlığı alanındaki gelişmeler ile pandemi süreci değerlendirildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Bursa Tabip Odası Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr. Feride Aksu Tanık ve Dr. Eriş Bilaloğlu'nun sunum gerçekleştirdiği etkinliğe Prof. Dr. Çağatay Güler de uzaktan bağlanarak katkı sağladı.

Hamdi Hoca'yı hem Bursa Tabip Odası Başkanı, hem de Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi başhekimi ve Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri olarak tanıdım. Kendisini saygı ve rahmetle anarken, böyle bir vefa gösterdiği için de Bursa Tabip Odası'nı kutluyorum.

*****

BDT'YE TURNEYE ÇIKIYOR

Bursamız'ın önemli değerlerinden biri olan Bursa Devlet Tiyatrosu, Kayseri ve Nevşehir turnesine çıkıyor. 18 Aralık tarihinde "Yalan Makinası" adlı komedi oyunu Nevşehirli tiyatroseverler ile buluşuyor.

Oyunda sakladıkları maaşı bulmak için eve hipnozcu çağıran bir çiftin komik hikayesi anlatılıyor. Yalan Makinası'nın yönetmenliğini Murat Ozan, dekor- kostüm tasarımını Cenk Oral, ışık tasarımını Ali Karaman, müziklerini ise Cihan Kurtaran yapıyor.

Oyunda, Boris karakterine Halil Balkanlar, Nadya karakterine Berrin Kulya Balkanlar, Hipnozcu karakterine Diyar Gönülalçak hayat veriyor.

Yalan Makinası;14-15-16 Aralık tarihlerinde saat: 20.00'de Kayseri Devlet Tiyatrosu Sahnesinde, 18 Aralık tarihinde saat: 15.00'de Nevşehir Devlet Tiyatrosu Damat İbrahim Paşa Salonunda, 19 Aralık tarihinde saat: 19.00'da Hacıbektaş Belediyesi Çok Amaçlı Salonda izleyicisi ile buluşacak.

Tiyatromuza başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.