Hava Durumu

ÇEK Ödülleri belli oldu

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2022 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 08:06

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi 1995’te Bursa’da kurulmuştu. Bu sosyal kooperatifimiz kar amacı gütmeyen ve ortaklarına kar payı dağıtmayan tüm gelirini eğitime harcayan ve sosyal projelerine harcayan bir yapı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin geleneksel hale gelen “Eğitim”, “Hizmet” ve “Teşvik” alanında verilen “ÇEK Ödülleri”ni kazananlar belli oldu.

“Prof. Dr. Kayıhan Pala, Doç. Dr. Canan Dağdeviren (Eğitim), Prof. Dr. Ulviye Özer, Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer (Hizmet), Müjdehan Örs Filiz, Mersin Liselileri Derneği (Teşvik)” ödülüne layık görüldü.

Tüm dünya ve ülkemizin insanlık tarihinin en büyük salgınlarından biriyle mücadele ederken, bu süreçte toplumun konu ile ilgili bilimsel gerçeklere dayanan doğru bilgilerle aydınlatılmasında, gerekli ve zorunlu uyarıların yapılması için yoğun çaba harcayan Prof. Dr. Kayıhan Pala; Piezoelektrik malzemeleri (üzerine bir basınç, kuvvet uygulandığı zaman bu basınçtan elektrik enerjisi üretebilen malzemeler) insan organlarının üzerine yerleştirerek organların hareketini elektrik enerjisine çeviren cihazların mucidi Doç. Dr. Canan Dağdeviren (Eğitim); hayatın daha aydınlık, daha çağdaş, daha yaşanabilir olması için mücadelelerini ara vermeden sürdüren bu güne kadar eğitime ve bilime yaptıkları katkılar nedeniyle Prof. Dr. Ulviye Özer - Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer (Hizmet); uzaktan eğitimi sanal gerçeklik boyutuna taşıyacak bir ARGE çalışması yapan ve patentini alan Müjdehan Örs Filiz; Mersin sınırları içindeki liselerden mezun olan ve üniversite öğrenimi için İstanbul’a gelen gençlere maddi manevi destek veren Mersin Liselileri Derneği (Teşvik) ödülüne layık görüldü.

Ödüller Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda 3 Mart günü 18.30’da verilecek.

Ödül alan ve eğitime katkı koyan herkese saygıyla.

MAZİDEKİ TANGOLAR NİLÜFER TSM KOROSU

Şef Filiz Başıbüyük, bir mühendis ama tüm yaşamını müziğe adamış bir isim. Çok uzun yıllardır Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı. Filiz Hanım aynı zamanda uzun yıllardır Bursa Barosu ve Nilüfer Belediyesi TSM Korosu’nun da gönüllü olarak, hiçbir ücret almadan şefliğini yürütmekte.

Pandemi bildiğiniz gibi sanatsal etkinliklere de darbe vurdu. Birçok sanatsal etkinlik çalışmalarına ara verdi. Bunlardan birisi de Nilüfer Belediyesi TSM Korosu’ydu. Uzun bu aradan sonra Nilüfer Belediyesi TSM Korosu şefleri Filiz Başıbüyük yönetiminde özel bir programla sevenleriyle buluşuyor.

“Mazideki Tangolar" isimli konser bizi gerilere götürüyor. Koro 6 mart tarihinde tangolardan oluşan bir repertuarla sahne alacak. İlk Türkçe tango olan Mazi Tango ile beraber taş plak tangoları ağırlıklı olarak seslendirilecek.

Secaattin Tanyerli, Seyyan Hanım, Zehra Eren, Yasar Güvenir gibi birçok tango yorumcusu ile yakın zamanda kaybettiğimiz İnci Çayırlı'nın da anılacağı konserde Mustafa Çavuş, Kaptanzade Ali Rıza Bey, Dr.Alaeddin Yavasca, Dramalı Hasan, Necip Celal Andar, Mustafa Şükrü, Kemani Serkıs Efendi, Şefik Gürmeriç gibi birçok bestekarın eserlerine yer verilecek.

Ayrıca, Bekir Sakarya'nın akordiyon ile eşlik edeceği konserde batı ile Türk müziğinin buluştuğu en güzel nağmelere yer verilecek.

Şef Filiz Başıbüyük ve Nilüfer Belediyesi TSM Korosu’na iyi bir konser diliyorum.

Ne demişti o büyük Atatürk:

“Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”

Sanat ve sanatçıya destek veren herkese teşekkürler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.