Hava Durumu

ÇEK'te Müfit Parlak dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2021 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 07:56

Yıl 1995'ti. Galiba eylül veya ekim ayıydı. Hakimiyet gazetesini, Haber gazetesine yeni dönüştürdüğümüz zamanlardı. Rahmetli Kemal Sulaoğlu'nun odasında Levent Gencelli ile beraberdik. Misafirlerimiz Korhan Durusoy, Nejat Vardar ve Mümin Ceyhan'dı.

Bu Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kurucusu olan 23 aydının, 3'ü bize büyük bir heyecanla ÇEK'i anlattılar. Dönemin dinamikleri içinde büyük heyecan duydum ve o anda ÇEK'in 108. ortağı olarak ÇEK'e katıldım.

O günün koşullarında hiçbir şeyi olmayan, sadece umutları ve hayalleri olan ÇEK, bugün ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olarak 1.799 ortağı, 247 çalışanı ve 1726 öğrencisini bünyesinde barındıran ve yine bir ana okul, bir ilkokul, bir ortaokul, birer fen ve Anadolu Lisesi ile bir ortaöğretim kız yurdu ve de Kız-Erkek Yüksek Öğrenim Yurdu olan dev bir yapıya dönüştü.

Cumartesi günü ÇEK'in pandemi nedeniyle yapılamayan 25. ve 26 genel kurulları, ÇEK 3 Mart Azizoğlu okulunun konferans salonunda hayata geçirildi.

Genel kurulun divan başkanlığını ÇEK'in 23 kurucusundan biri olan Dr. Çetin Tor, Aslıhan Taner ve Kenan Yiğit yaptı.

Genel kurula CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanvekili Dilber Dereli, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Yener Poroy, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Emrah Saleş, ÇEK'in önceki dönem başkanları Fevzi Topçuoğlu, Nejat Vardar, Mümin Ceyhan, Prof. Dr. Ulviye Özer ile ortaklar katıldı.

YENİ YÖNETİM

ÇEK Genel Kurulunda konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde yönetim kurulu şu isimlerde oluştu:

"Aral Alkan, Doğan Yılmaz, E. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Eralp Atabek, Erdal Aktuğ, Op.Dr.Ertuğrul Zeki Aydın, Fatih Ağırman, Prof.Dr.Füsun Kuter (Başkan Yardımcısı), Hüseyin Bulun, İpek Yalçın, Kubilay Aydın, Prof.Dr.Müfit Parlak (Başkan), Nihan Alpay (Sayman), Rüçhan Uz, Süheyla Toppamuk (Yazman), Umut Ceyhan, Zafer Tolunay (Başkan Yardımcısı)."

Genel kurulda ayrıca Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (ÇEKVAK) Mütevelli Heyeti seçimi de yapıldı. ÇEKVAKFI Mütevelli Heyeti şu isimlerden oluştu:

"Ali Kara, M. Buğra Küçükkayalar, Doğan Yılmaz, Prof.Dr.Füsun Kuter, Prof.Dr.Müfit Parlak, Nihan Alpay, Süheyla Toppamuk."

KÜÇÜKKAYALAR NE DEDİ?

ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, genel kurulda yaptığı konuşmada, aydınlanma yuvası olan Çağdaş Eğitim Kooperatifinin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, başkanlığı döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve şunları söyledi:

"Beş buçuk yılda gelir 15,8'den 25 milyon liraya ulaştı. Aynı süreçte yaklaşık 9,3 milyon liralık yatırım ve yenileme harcaması yapıldı.

Mal varlığı 34 milyon lirayı aştı. Ayni ve nakdi bağış tutarı 8,9 milyon lira oldu. Başarı ve destek burs oranı yüzde 23'ten yüzde 34'e ulaştı. Çalışan sayısı 160'tan 247'ye, öğrenci sayısı bin 328'ten bin 726'ya çıktı.

Ortaklarımız, destekçilerimiz, bağışçılarımız ve çalışanlarımızla birlikte çeyrek yüzyıla harika çalışmalar sığdırdık. Daha yapacak çok işimizin, kat edecek uzun yolumuzun olduğunu biliyor, gerçekçi hedeflerle projelerimizi oluşturuyor ve planlıyoruz"

Küçükkayalar, kuruluşundan günümüze kooperatife, yeni kurulan vakfa ve eğitime büyük katkıları nedeniyle Prof. Dr. Ulviye Özer'e, eşi Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer'e ÇEK ailesi adına teşekkür etti.

MÜFİT PARLAK NE DEDİ?

ÇEK genel kurulunda başkanlığa seçilen Prof. Dr. Müfit Parlak, seçimin ardından yaptığı konuşmada, hizmet bayrağını devraldığı Buğra Küçükkayalar'a yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür etti, aynı görev bilinciyle Çağdaş Eğitim Kooperatifini çok daha iyi noktalara taşımak için çalışacaklarının sözünü verdi.

Prof. Dr. Müfit Parlak, ayrıca Buğra Küçükkayalar'a teşekkür plaketi takdim etti.

SON SÖZ

Evet, ben ÇEK'in sade bir ortağı olarak, yola çıkarken ortaya koyduğu "Anaokulundan, üniversiteye" vizyonunun hayata geçme sürecini adım adım izliyorum. Bu süreci başlatan 23 aydınımıza, sürece destek veren dönemin bürokratlarına, yine desteklerini hiç esirgemeyen iş ve sanayi dünyasına, imece mantığı ile işin bir tarafından tutmaya çalışan ortaklarımıza, başkanlık yapma onurunu yaşayıp ÇEK'e dönemlerinde büyük katkılar koyan başkanlarımıza, büyük bir fedakarlıkla çalışan yönetici, öğretmen, tüm çalışanlarımıza ve ÇEK'i her zaman destekleyen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu arada ÇEK'in yeni başkanı Prof.Dr. Müfit Parlak nezninde tüm yönetime başarılar diliyorum.

İyi ki varsın ÇEK!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.