Hava Durumu

ÇEK’te Parlak bayrağı, Alpay’a devretti

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2023 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 08:01

Birçok ilklere imza atan Bursa’da 1995 yılında 23 aydın insanın girişimleri ile ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi kurulmuştu. Sosyal kooperatif noktasında bir model olan bu yapı tüzüğü gereği ortaklarına kar payı dağıtmıyor. Gelirin tamamı eğitime harcanıyor.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, genel kurulunu geçtiğimiz hafta sonu 3 Mart Yerleşkesi’nde  gerçekleştirdi. Bu genel kurulda, Prof.Dr.Müfit Parlak bayrağı Nihan Alpay’a devretti.

Genel kurula katılanlar arasında CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da vardı. Ayrıca eski başkanlar Fevzi Topçuoğlu,  Prof.Dr.Ulviye Özer, Mümin Ceyhan, Ali Arabacı, Nejat Vardar, Buğra Küçükkayalar da oradaydı. Şu anda aramızda olmayan rahmetli başkanlar Korhan Durusoy ve Prof.Dr.Ayhan Kızıl’ın da fotoğrafları sahnedeydi.

Eski başkanlardan Mümin Ceyhan, yazmış olduğu kitapları Kır Çiçekleri yararına imzaladı.

Genel kurulda önce divan seçimi yapıldı. Cumhur Özcan başkanlığında oluşan divandan sonra sırasıyla başkan Prof.Dr.Müfit Parlak,  açılış konuşmasını yaptı. Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter Faaliyet Raporunu okudu. Yönetim kurulu üyesi Doğan Yılmaz mali tabloyu,  Sayman Nihan Alpay ise bütçeyi anlattı.  Başkan yardımcısı Zafer Tolunay Çalışma Raporunu aktardı.

Yönetimin ibrasının ardından seçim yapıldı ve yeni yönetim Nihan Alpay başkanlığında oluştu.


MÜFİT PARLAK NE DEDİ?

Çağdaş Eğitim Kooperatifi  Başkanı  Prof.Dr.Müfit Parlak, açılış konuşmasında, Buğra Küçükkayalar Başkanımızdan aldığımız hizmet bayrağını, bir buçuk yıl süreyle arkadaşlarımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak başarıyla taşıdık dedi ve özetle şunları söyledi: 

“Bayrağı devir öncesinde mali ve idari verilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Toplam gelirlerimiz 24.9 milyon liradan 60 milyon liraya ulaştı. Bu yılki gelirimizin de yaklaşık 75 milyon lirayı bulmasını hedefliyoruz. Mal varlığımız 36 milyon lirayı aştı.

Ayni ve nakdi olarak aldığımız bağış tutarı Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı’na yapılan 1,9 milyon lira bağış ile birlikte 5,5 milyon liraya ulaştı. Ümitser Ergen hocamız Gemlik Küçükkumla’da 2.435,5 metrekare tarlası ile İstanbul Cihangir ‘deki 60,56 metrekare dairesini ÇEKVAK’a bağışladı.

Çalışan sayımız 256’ya, öğrenci sayımız 1.763’e ulaştı. Üniversitelerde hibrit sisteme geçilmesi nedeniyle öğrenci sayımız maalesef artış göstermedi. Ortak sayımız 1.881’e ulaştı.

İndirim, başarı ve destek burslarımızın bu yıl elde ettiğimiz gelire oranı yüzde 23’e ulaştı. Bu eğitim – öğretim döneminde 2,5 milyon lirası Kır Çiçekleri’ne ait olmak üzere, eğitim kurumlarımız ve yurtlarımızdaki öğrencilerimize sağlanan toplam burs tutarımız 20,3 milyon lira.

2020 yılında dünyayı sarsan COVID 19 salgınından kurtulduk, tam rahat bir nefes alacağız derken, önce ekonomik kriz, ardından da 50 bini aşkın yurttaşımızı yitirdiğimiz Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremini yaşadık. Bir kez daha depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Depremin ilk gününden itibaren Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfımız ile birlikte bölgeye yardım elimizi uzattık, okullarımızı ve yurtlarımızı depremzede öğrencilerimize açtık.

Okul ve yurtlarımızda 65 depremzede öğrencimizi konuk ettik. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın mağduriyetlerini önlemek, acılarını dindirmek amacıyla hiçbir şeyden kaçınmadık, maddi, manevi her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz. 

Yaşadığımız felaket nedeniyle “Eğitim Ödülleri” törenimizi iptal etmek zorunda kaldık. Törenimizin videosunu ÇEK YouTube kanalımızdan yayınladık.”


YENİ YÖNETİM

Yapılan genel kurul sonunda Nihan Alpay başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Doğan Yılmaz, Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Eralp Atabek, İpek Yalçın, Kubilay Aydın, Mahmut Demiröz, Rüçhan Uz, Süheyla Toppamuk, Türkan Kaya, Umut Ceyhan.”

Denetim Kurulu’nda ise şu isimler bulunuyor:

“Şükran Yılmaz Soğukpınar, Deniz Altunay, Özlem Kara Sarıbal.”

ÇEK Başkanı seçilen Nihan Alpay, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada devraldıkları bayrağı daha yukarı taşımak için çalışacaklarını ve kendilerine duydukları güven için genel kurula teşekkür etti.


SON SÖZ

Bursa’nın ve ülkemizin önemli bir değeri olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin yeni yönetimini kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.