Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEK ve Türkülerle Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2017 04:41

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğiitm Kurumları ülkemizin türkülerinden derlediği bir "Türkülerle Türkiye" konseri düzenledi.
BAOB Konferans Salonu'ndaki konser veliler de büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 120 kişilik ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları Korosu "Türkülerle Türkiye" konserinde bolca alkış aldı.
Müzik öğretmenleri Bahadır Sevik ve Onur Kahvecioğlu'nun şefliğindeki koronun söylediği şarkılara Halk Oyunları öğretmenleri Fatih Şenel ve Mihriban Vergili'nin öğrencileri de halk oyunları gösterileri ile eşlik ettiler.

Gecenin sürprizinde ise O Ses Türkiye yarışma programından tanıdığımız Bahtiyar Özdemir bizlere küçük bir konser verdi. Konserde Neşet Ertaş üstadın türküleri ile onu da andık. Gecenin sonunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar öğretmenlere ve Bahtiyar Özdemir'e birer çiçek takdim etti.
Emeği geçen başta öğretmenleri olmak üzere herkesi kutluyorum.

Çeşitlilik Zirvesi yapıldı

Çeşitlilik kavramının iş yaşamında benimsenmesi ve bu sayede verimliliği artırmayı amaçlayan Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) Türkiye'de ilk kez Bursa'da düzenlenen Çeşitlilik Zirvesi, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
"Fark Yaratmak" temasıyla Crowne Plaza'da gerçekleştirilen organizasyonun açılış konuşmasını yapan BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, "İş yaşamında çeşitlilik ve katılımı desteklemek misyonuyla Temmuz 2014'te kurulmuş genç bir derneğiz. Biz, görünen ve görünmeyen farklılıklar üzerinde değerlerin güçlü ve etkin olduğu bir toplum hedefi olan kişileriz" dedi.

Rektörle torna başında sohbet

Bilim Şenliği'ni gezerken, Fahrettin Gülener'in benmaker standına uğramış ve oradaki minik tornaları kullanmaya çalışmıştım O sırada Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay hoca gelmiş, ben de işi erbabına devretmiştim.
O arada rektör hoca bana bir anısını anlattı. Şu andaki öğrencilere örnek olacağını düşündüğüm için paylaşmak istiyorum.
Yusuf Ulcay, UÜ'nün son senesindeyken onları hocaları Tophane Endüstri Melek Lisesi'ndeki atölyelere götürmüş ve 6 ay orada tornadan, tesviyeye, ondan kaynağa kadar her şeyi kullanmışlar.
Hatta Amerika'da doktorasını yaparken, kullanacağı aletleri de kendisi yapmış.
Dileğim bugün mühendis adaylarının da böyle bir eğitim görmesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.