Hava Durumu

ÇEK yılbaşı kartları

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 07:56

Kendi oyuncaklarını kendi yapan, radyo ile büyüyen, şehirlerarası telefonların nerede ise 6-7 saatte bağlandığı bir kuşak olarak, en önemli iletişim aracımız mektuplar ve kartpostallardı. O dönem mektuplar ve pullar çok değerliydi. Dolayısıyla birçoğumuz koleksiyon merakımızı ilk pullarla ve kartpostallarla giderirdik. Haftasonları uğrak yerlerimiz filateli dükkanları ve sahaflardı.

Pul ve kartpostal koleksiyon merakı bana Atatürk'ün Harp Okulu'ndan bir üst sınıfında olan rahmetli dedemden kalmıştı. Hatta ondan kalan bazı kartpostalları iki kitabımda da(İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ve de Bursa Kartpostalları) kullanmıştım.

ANILAR VE ANILAR

Mektup pen friend/kalem arkadaşı formatında yarıca bir dil öğrenme yöntemiydi. Nerede ise hepimizin bir yabancı mektup arkadaşı vardı. Hiç unutmuyorum. Rahmetli demek beni üzüyor ama Bursa'nın yakından tanıdığı kaleci Cemil Erdoğan'ın da arkadaşı vardı. O arkadaşlığın Japonya'ya yazılan(Hideko/Elif) ilk mektuplarına ben yardımcı olmuştum.

Daha sonra arkadaşlığı sevgi ve evliliğe dönüştü. Sevgili Cemil çok erken ayrıldın aramızdan.

Bu arada Sevgili İsmail Kemankaş'ın bir anlatısını anımsadım. Aklımda kaldığı kadarıyla 1972-73 yılları arasında Eskişehir'de Türkiye Genç Karmalar Futbol Şampiyonası var. Onun seçmeleri Atatürk Stadyumunda yapılıyor. Antrenör rahmetli Necmi Güzey. Takımın kalecisi rahmetli komşum/dostum/ağabeyim/antrenörüm Ercüment Şeftalioğlu. O sırada Ercüment çarpışıyor ve beyin sarsıntısı geçiriyor. İkinci kaleci İsa ve Cemil, Eskişehir'e turnuvaya gidiyorlar. İsmail kadroya girmediği için laf aramızda biraz gözyaşı döküyor.

İsa ilk maçta kötü goller yiyince kale Cemil'e kalıyor. Çok iyi maçlar çıkartıyor ve genç milli takıma seçiliyor. Oradan genç milli takımlar turnuvası için Macaristan'a gidiyorlar ve kaldıkları otelde turistik seyahat için Macaristan'a gelmiş, daha sonra mektup arkadaşı ve eşi olacak olan Hideko/Elif ile tanışıyorlar.

Necmi ağabeye, Cemil'e, Ercüment'e rahmet diliyorum, Hideko/Elif'e selamlar. Onları anmak da varmış bugünkü yazıda.

ÇEK YILBAŞI KARTLARI

Evet, ülkemizin ve kentimizin önemli gönüllü STK'larından olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, üyelerinin kar payı almadığı, tüm gelirin eğitime harcandığı sosyal kooperatifçiliğin güzel örneklerinden biri.

Onların önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri de "Kır Çiçekleri Okusun" diye adlandırılan, lisesi olmayan başta dağ köyleri olmak üzere yerleşim bölgelerindeki kız çocukları için kurdukları yurt ile yaptıkları katkı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, bu projeye destek kapsamında bir yılbaşı bağış kartı kampanyası başlattı.

Burada yeni bir yıla girerken hazırladıkları yılbaşı kartları ile sevdikleriniz, çalışma arkadaşlarınız ve iş ortaklarınız adına bağış yapabiliyorsunuz.

Böylece Kır Çiçeklerimizin bu pandemi ortamının yarattığı olumsuz iklim içinde yeni yıla umutla bakmasını sağlayabiliyorsunuz.

Seçeceğiniz bağış kartını tercihinize göre basılı ya da dijital olarak sevdiklerinize ulaştırıyorsunuz.

Siparişleriniz ve ayrıntılı bilgi için cagdas@cagdas.org.tr adresinden ya da 0530 667 24 13 numaralı telefondan ÇEK'e ulaşabilirsiniz.

SONSÖZ

Bir kartpostal, yılbaşı kartı dendiğinde bunlar aklıma geldi.

Paylaşmak istedim.

Kızlarımız değerli, unutmayalım. Bu ülkedeki ve dünyadaki her çocuğu annesi(birkaç istisna hariç) yetiştiriyor. O ne kadar birikimli olursa çocukta o kadar iyi eğitiliyor. Anneliği dışında ülkeye, iş dünyasına, akademi dünyasına, mesleki katkıları da ayrı.

"Kır Çiçekleri Okusun Diye" diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.