Hava Durumu

Celal Beysel, Serhas Bekişoğlu ve ABD

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2022 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 08:11

Celal Beysel, 30 senedir düzenli olarak katıldığı ABD Rotasyon Plastikçileri Derneği toplantısına Covid nedeniyle 2 sene üst üste katılamamıştı. Son toplantı için maceralı bir Amerika yolculuğu yapmış ve THY ile İGA’da yaşadığı sıkıntıları bu köşeden sizlere aktarmıştım.

Toplantıya katılan 100 kişi 3 gün yoğun bir programı izlemiş. Beysel toplantının içeriğini kısaca şöyle özetliyor:

İlk konuşmacının konusu firma stratejisinin gerekliliği, temelinin nasıl atılıp geliştirileceği, kimlerin nasıl katkıda bulunacağı, stratejisi olmayan firmaların büyüyemeyeceği gibi biz Türk KOBİ'lerinin çoğu kez yeterince önem vermediği, benim için çok faydalı genel bir konuydu.

Daha sonra birkaç firma kendilerini ve ürünlerini tanıttılar. Bu tanıtımlar gelen firmalara kendilerini çeşitli boyutlardaki diğer firmalarla karşılaştırma şansını veriyor. Kendi firmamın beceri seviyesi, benim için bir kez daha gurur kaynağı oldu.

Bir lojistik firması, mal taşırken karşılaştıkları sigorta, gümrük, zamanlama, şoför problemlerini anlattı. Bu anlatım, masa başında oturup ‘Benim malım 3 aktarmayla yarın akşam 3000 km mesafeye neden erişmedi’ diyerek hayıflananları düşünmeye sevk etti. Ertesi günün konularını proses ve üretim planlama, kalite kontrol konularında dijitalleşme diye özetleyebilirim.

Bu konularda bizim eriştiğimiz seviyenin oradaki diğer firmaların üzerinde olduğunu kolayca iddia edebildim ve kısa bir konuşmayla üstünlüklerimizi anlattım. Bu bağlamda bize bir pazar açılır mı, bilemiyorum.”

Bu arada Celal Beysel,  Florida'ya yerleşmiş olan BUSİAD Genel Sekreterliği ve MAKSİFED Başkanlığı da yapmış Serhas Bekişoğlu ve eşi Ender Hanım ile tenis gençler arası şampiyonlarında Amerika'da dünyada ilk 150 sıraya girmeyi başarmış olan oğulları Kıraç'ı da görme fırsatı yaşadı.

Bir dönemler babamın da çalışma arkadaşı olan Serhas Bekişoğlu büyüğümün herkese selamlarını getirdi. Benden iletmesi.

ALİ İHSAN YEŞİLOVA'YI KUTLUYORUM

Yeşilova Holding’in kurucusu sanayici Ali İhsan Yeşilova aynı zamanda bir STK gönüllüsü. Kendisi birçok STK’nın kurucuları arasında, üyeliğinde, yönetiminde veya başkanlığında yer aldı.

BUSİAD Başkanlığı, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeliği, TUSİAD üyeliği, sektörel birçok dernek üyeliği, yöneticiliği gibi birçok görevleri üstlendi.

Aynı zamanda Türkiye alüminyum sektörünün en büyük temsilcisi olan Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği’nin (TALSAD) yönetim kurulu üyesi de olan Ali İhsan Yeşilova,  2022 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi.

Yenilikçi çalışmalarıyla sektörde adından söz ettiren Yeşilova Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova’yı kutluyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum.

BUÜ'YE YENİ GÖREVLER

YÖK Başkanlığı, Araştırma Üniversiteleri’nin yeni “Üniversite Bazında Odak Alan Eşleştirmeleri” çalışmasını Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından sunumu yapılan yeni programa göre BUÜ’nün 3 temel branşta sürdürdüğü sektörel eşleştirme çalışmalarının kapsamı genişletildi.

Önceki yıl 11. Kalkınma Planı çerçevesinde Gıda Arzı Güvenliği başlığında Gıda Biyoteknolojisi ve Hayvan Besleme ile Otomotiv başlığı altında Otomotiv Sektöründe Malzeme Teknolojileri konularında eşleştirilen BUÜ,  son değerlendirmede Sağlıkta Klinik Araştırmalar (Akciğer ve Solunum), Sosyal (Arkeoloji, Din Bilimleri, Eğitim) ve Fen/Mühendislik (Akıllı ve Yenilikçi Malzeme) alanlarına da dahil edildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi toplam 8 stratejik alanda proje odaklı çalışmalar yürütecek. Kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.