Hava Durumu

Cesur Sünnetçioğlu ve FUTBOLİST

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2022 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2022 08:02

Elektronik spor (diğer adlarıyla e-Spor veya eSpor), organize video oyunu yarışmalarına verilen isimdir. Oyunlar, genellikle profesyonel oyuncular arasında profesyonel organizasyonlar ile düzenlendiğinde bu ismi alır. Elektronik sporlarda en çok rastlanan oyun türleri strateji oyunları, döğüş oyunları, birinci şahıs nişancı oyunları ve spor oyunlarıdır. Bu yarışmalara katılan sporculara siberatlet (cyberathlete) denir.

Bilinen en eski video oyunu yarışması, 19 Ekim 1972'de Stanford Üniveristesi'nde Spacewar oyunu için yapıldı. Günümüzde ise çok yaygın biçimde devam ediyor.

Bursalı sanayici ve iş insanı Cesur Sünnetçioğlu ülkemizin en popüler ve başarılı e-spor takımını yarattı. Sünnetçioğlu’nun 2014’de günlük spor haberleri uygulaması olarak doğan FUTBOLİST, 2016’da haber uygulamasını kapatıp espora adım atma kararı aldı. 2017’de FIFA branşı ve ilk esporcusu İsmail Can Yerinde ile espora adım attı. 2017’de FIFA18 Türkiye Şampiyonluğu ile ilk kupasını kazandı. 2018’de farklı branşlarda da espora giriş yaptı. 2019’da FIFA'da dünya üçüncüsü, PUBG Mobile'de Avrupa Şampiyonu oldu. 2021’de FUTBOLİST "FUT" kısaltmasını ve kazandığı başarıları temsil eden yeni logosunu duyurdu. Ve FUTBOLİST, 30 Mart’ta 68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde "Old Spice Yılın Espor Takımı Ödülü"nü kazandı.

FUTBOLİST VE FUTHOUSE

Geçenlerde FUTBOLİST, Türkiye’deki oyun dünyasının gelecek başarıları için büyük bir projeye imza attı. Bünyesinde 10 branştan 58 profesyonel oyuncu bulunduran FUTBOLİST, Avrupa’nın en büyük “gaming house/oyunevi” projesi olan FUTHOUSE’u Türk oyun dünyasının hizmetine sundu.

Uluslararası arenada dünya şampiyonluklarını hedefleyen FUTBOLİST, Red Bull, PUMA, Altınyıldız Classics ve ByNoGame gibi markalarca destekleniyor. 25 Mart itibarıyla faaliyete geçen tesiste beş takım aynı anda kampa girip, şampiyonalara hazırlanabilecek.

İstanbul Etiler’de beş katlı bir villada Asya ve Amerika’daki “gaming house”lar örnek alınarak sıfırdan dizayn edilen FUTHOUSE, toplamda 1230 metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük “gaming house”u oldu. İçinde yedi ayrı yatak odası ve bir ortak alanda toplamda 23 kişinin konaklayabileceği imkanlara sahip olan tesiste, beş farklı takım aynı anda kamp yapabiliyorken, rakip takımlar da turnuva süreçlerinde burada konaklayabilecek.

FUTHOUSE’da espor odalarının yanı sıra ayrı bir koç/analiz odası bulunurken, espor odasından analiz odasına bağlı olan sistem sayesinde koçlar maçları anlık olarak takip edebilecek. Antrenmanların ve şampiyonalara hazırlıkların yanında eğlence ve sosyal aktivitelere de önem verilen FUTHOUSE, herkesin faydalanabileceği eğlence alanlarına ve bir performans katına da sahip. Eğlence alanlarında arcade makineleri, F1 simülatörü, tilt/pinball, langırt, basketbol, oyun konsolu alanı ve bir kütüphane de esporcular için yapıldı. Bu arada FUTBOLİST bir şirket hüviyetinden çıkıp, kulüpleşti.

Tesisin bir katı FUTBOLİST tarafından 22 farklı şehirde düzenlenen turnuvalardan kazanılan kupaların sergilendiği bir müzeye dönüştürüldü. Makyaj ve reji odaları da bulunan podcast stüdyosu, talkshow alanı, canlı turnuva sunum stüdyosu ve yayın odaları da FUTBOLİST ekibinin hizmetine sunuldu. Ayrıca esporcular tesise gelen fizyoterapist ve beslenme uzmanından da destek alacak. İçinde üç profesyonel yayın odası ve dokuz yayın altyapısı mevcut oda bulunan FUTHOUSE’da yayıncılar, aynı anda birbirinden farklı odalarda 12 yayın açabilecek.

CESUR SÜNNETÇİOĞLU KİMDİR?

Cesur Sünnetçioğlu, 1985 yılında Bursa’da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ardından Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Mezuniyetinin ardından çalışmak için Almanya’ya gitti. Yaklaşık 5 yıl boyunca otomotivde koltuk üreten bir şirkette çalıştıktan sonra Almanya’da kendi şirketini kurdu. Sonrasında Türkiye’ye dönüp Almanya’daki işinin yanında otomotiv, turizm, inşaat ve enerji sektörlerinde yöneticilik yaptı. Berlin’de elektrikli motosiklet üreten Unu’ya yatırım yapıp 2 sene yönetim kuruluna danışmanlık yaptı.

Bursa’nın otomotiv yan sanayiindeki önemli ve büyük kuruluşlarından biri olan ve Sünnetçioğlu Ailesi’nin de ortakları arasında yer aldığı, AUNDE Teknik Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor.

AUNDE en büyük üretim Bursa’da olacak şekilde Porsche, Audi, Mercedes, BMW, Volkswagen, Skoda, Seat, Volvo gibi müşterilere koltuk, kılıf ve kumaş üretiyor.

Aynı zamanda Türkiye Espor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor.

SON SÖZ

Cesur Sünnetçioğlu’na başarılar ve girişimlerinin devamını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.