Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyhun İrgil, doğru bir model

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 07:36

Ceyhun İrgil, 26. Dönem Bursa Milletvekili. TBMM Eğitim Kültür Spor Gençlik Komisyonu üyeliği yaptı. Kendisi İzmir'de doğdu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Uzmanlığını yine aynı üniversitede Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yaptı.
Ardından dünyanın birçok ülkesinde mesleki gelişimine yönelik çalışmalara katıldı. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı yaptı. 2003 yılında Cerrahi Merkezi'ni kurdu. Balıkesir Üniversitesi Bandırma Sağlık Yüksek- okulu'nda öğretim görevliliği yaptı.
Bu değerli insan İzmir'de doğdu, Bursa'da okudu ve sonrasında tüm hayatı Bursa'da geçti. Ben kendisini uzun yıllar önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenci iken tanıdım. O zaman Hakimiyet gazetesinde Çoçuk Kulübü'nü kurmuştu. Bugün Bursa medyasındaki birçok isim gazetecilikle ilk kez orada tanışmıştı.

NELER YAPTI?


Sevgili Ceyhun İrgil, onu tanıdığım günden beri gerek eğitimini gördüğü alanda önemli başarılara imza attı, gerek kültür sanat alanında önemli izler bıraktı, gerekse de bireysel sosyal sorumluluk bağlamında model oluşturdu. Ayrıca profesyonel veya amatörce ilgi alanında olan her konuda basılı eserleri Bursa belleğine kazandırdı. Bursa Sağlık Tarihi adlı eseri ile Bursa'nın sağlık tarihini kayıt altına almış oldu. Ayrıca Bursa Sağlık Tarihi Müzesi'nin kurulmasında aktif rol oynadı.
Ve Ceyhun, alışık olmadığımız bir şeye daha imza atıp, milletvekili seçildiğinde ben sadece bir dönem milletvekilliği yapacağım, dedi ve onu da yaptı.
Çok sayıda gerek mesleki, gerekse amatörce uğraştığı alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde ödüle layık görüldü. Yine çok sayıda ulusal, uluslararası ve yerel sivil toplum örgütünde üye olarak, kurucu olarak yer aldı.
Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı yaptığı dönemde Ümran Sönmez hanımın destekleriyle Uludağ Yolu'ndaki Ümran Sönmez Medikal Onkoloji Kliniği binasının yapımı gerçekleştirildi. Ayrıca, fakir hastaların kalması için hastane oteli yapıldı ve bu Türkiye'deki ilk uygulama oldu.

ŞİMDİ NE YAPACAK?
Op. Dr. Ceyhun İrgil'e şimdi ne yapacağını sorduğumda şunları söyledi:
"Başından beri devam etmeyeceğim için ben ve ailem milletvekilliğini vazgeçilmez bir olgu olarak hiç görmedik. Bu nedenle geçişim rahat olacak. Ama son dakikaya kadar görevimi elimden geldiğince layıkı ile yapmaya çalıştım. Doğal olarak mesleğime döneceğim. Eski hayatım ne ise ona devam edeceğim.
Bu ülkenin gelişimine katkı koymak için elimden geldiğince çalışmaya devam edeceğim. Bunun için illa ki insanın bir görevi olması gerekmiyor. Özünde bu ülkede yarım saat veya bir saat sonrası için bir şey söylemek güç. Şimdi önümüzde sağlık müzesinin etkinliğinin artırılması gerekiyor, kitap yazma işlerine devam edeceğim. Yaşantımın sonuna kadar artı değer yaratmaya çaba göstereceğim."
Ceyhun İrgil'e başarılar diliyorum. Umarım Bursa ve ülke için yaratmayı arzuladığı artı değerler giderek artar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.