Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cezmi Akdiş’in başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:08
Cezmi Akdiş bir Bursalı. Bursa Anadolu Lisesi mezunu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında okul takımlarında ve kulüp takımlarında hentbol ve basketbol oynadı.
Uzun yıllardır İsviçre’de yaşayan Akdiş, İsviçre Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsü direktörlüğünü yapıyor. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi’nin- European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI)- de başkanlığını yaptı. 



Kendisi dünyada en çok atıf yapılan bilim insanlarımızdan birisi. 
Bu konu ile ilgili olarak Thomson Reuters geçenlerde en çok atıf yapılan bilimciler listesi yayınlandı. Bu listenin içinde bir Bursalı bilim insanını da gördük.
Sevgili Prof. Dr. Cezmi Akdiş bu listede yer alan Bursalı tek bilim insanıydı.
Cezmi’nin spor yaparken az fotoğrafını çekmemişimdir. Ucundan köşesinden bilimle uğraşan bir kişi olarak Cezmi’nin başarısından gurur duyuyorum.

BUSİAD’dan 2016 değerlendirmesi

BUSİAD 2016 yılını hazırladığı uzun bir rapor ile değerlendirdi. Bu raporda dünya ekonomisi özetle şöyle değerlendiriliyor:
 “Küresel ekonomiye uzun süredir hâkim olan düşük faiz-düşük büyüme konjonktürünün, 2016 yılı içinde varlığını sürdürdüğü ve büyümenin halen gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ülkelerde temel öncelikli sorun olduğu görülmekte.” 



Türk ekonomisi için ise “Genel makroekonomik çerçeve itibariyle 2016 yılı; %3’ün altında bir büyüme, TL’nin değer kayıplarına bağlı olarak orta vadede yükselme eğiliminde olan enflasyon ve genişleyen bir cari açık görünümü ile sonlanmaktadır.” denmekte.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.