Hava Durumu

CHP bir paradigmayı yıktı

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 08:06

Bursa siyasi tarihine göz attığınızda çok uzunca bir süredir bir siyasi partinin, ilçe başkanlığından gelen bir il başkanı göremezsiniz. Pazar günü CHP bu paradigmayı yıktı. Bir başka deyişle ezber bozdu.
Bursa siyasetinde bir paradigma daha yıkıldı. İlk kez ilçe başkanlığından gelen bir kişi il başkanı oldu. Hafta sonu yapılan ve dört adayın yarıştığı CHP Bursa İl Kongresi'nde Osmangazi CHP eski İlçe Başkanı İsmet Karaca, CHP İl Başkanlığı'na seçildi.

CHP Bursa 37. Olağan İl Kongresi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mevcut Başkan Hüseyin Akkuş, İsmet Karaca, Erol Gülmez ve Güner Aklan'ın yarıştığı kongreye partililerin ilgisi büyüktü. Kongrede yapılan seçimin ardından kazanan İsmet Karaca oldu. İsmet Karaca 294 oy aldı.

Mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un selamlama konuşmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığı'na CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse seçildi.
Aday konuşmalarının ardından yapılan seçimde İsmet Karaca 294 oy ile il başkanlığını kazandı.
CHP'nin yeni yönetimine başarılar diliyorum. Bakalım paradigmayı yıkanlar, yerel seçimlerde neler yapacak?

KARACA SEÇİM SONRASI NE DEDİ?

İsmet Karaca, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Ne konuştuysak o. Bu tablo hiç bozulmayacak. Bugün burada biz bir zafer kazanmadık. 9 Şubat bizim için bir zafer günü değil, yeni bir dönemin başlangcı. Biz asıl zaferi AKP iktidarını değiştirdiğimiz zaman kutlayacağız. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Hep birlikte çalışacağız. Ve ilk seçimde muhakkak iktidara geleceğiz."

İSMET KARACA KİMDİR?

1970 yılında Antalya'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Antalya'da, yükseköğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Dr. Ümran Karaca ile evli ve 2 kız çocuk babasıdır.
Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi ve yöneticisi. Siyasi yaşantısı 1990'lı yıllarda SHP gençlik kollarında başladı. CHP'nin yeniden açılmasıyla birlikte CHP'ye üye olarak devam etti.
Ardından Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı oldu. 1997 yılında İl Gençlik Kolları Kongresi'nde İl Gençlik Kolu Başkanı seçildi. 1999 yılında yapılan İl Kongresi'nde Yılmaz Akkılıç yönetiminde yer aldı. Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2012 yılında yapılan CHP Osmangazi İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı ve kurultay delegesi seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.