Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa'da neler yapıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2018 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 08:37

Yerel seçimler yaklaşıyor. Bu noktada ana muhalefet partisinin medya gündemindeki yer alışlarına göz attığınızda kısır bir döngü ile karşılaşıyorsunuz. Medyanın gündeminde hâlâ "24 Haziran akşamı Muharrem İnce konuşmalı mıydı?" sorusu var.
Bir de İnce ısrarla ben önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı sıfatıyla partinin adayı olmak istiyorum, derken "İstanbul Belediye Başkanlığına aday olup, olmayacağı?" soruluyor.
Dün Bursa CHP'nin gündeminde neler olduğunu, neler yaptığını öğrenmek için CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'u aradım. Onunla uzun bir görüşme yaptık. Hüseyin Akkuş ülke gündemine CHP'nin partinin gündeminde olmayan konularla gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

CHP NE YAPIYOR?

CHP İl Başkanı Akkuş, Bursa'da partisinin yerel seçimlere dönük yaptığı çalışmaları kısaca şöyle özetledi:
"Biz şu anda Osmangazi ve Yıldırım'daki tüm STK'ları ve akademik odaları ziyaret ettik. Muhtarlık birimlerini ziyaret ettik. Bir de Osmangazi'de başlamak üzere mahalle temsilciliklerini ziyarete başladık. İlk olarak Çırpan ve çevresindeki 11 mahalle temsilcisini ziyaret ettik.
İznik, Orhangazi ve Gemlik gezilerimiz belli. Sayın genel başkanımızın katılımı ile gerçekleştirdik. STK'larla, muhtarlıklarla bir araya geldik. Bu arada daha önceden söz verdiğimiz gibi bir oy çıkan Fevziye'ye gittik. Orada eski muhtarlar ile bir araya geldik. Derneklerini ziyaret ettik.
Cuma gününden itibaren kendimizi, mevcut durumumuzu görmek istiyoruz. Ulusal bir firmaya kamuoyu araştırması yaptırıyoruz. Ucu açık geniş kapsamlı bir araştırma. Bizim dışımızdaki adayları da araştırıyoruz. Bursa ilçelerinin sorunları birbiri ile örtüşmüyor. Her ilçenin ilk 10 sorununu ortaya çıkarmak ve onları görmek istiyoruz.
Bunun dışında Bursa'nın kimliğini net olarak ortaya koymak istiyoruz. Bir taraftan tarihi, bir taraftan sanayisi, bir taraftan tarımı bu çok kimliklilik Bursa'nın tanınmasında zaman zaman sorun çıkarıyor.
Önseçimi önemsiyoruz. Bunu Bursa teşkilatımızın tümü istiyor. Her ilçenin de kendi koşullarına göre hareket etmek istiyoruz.
Bursa'nın ulaşım master planı yok. Depremsellik yok, kuzey güney hattı T-2 ile kapatılmış durumda . Bunu doğru bulmuyoruz. Kentsel dönüşümün Nilüfer'den başlaması büyük yanlış. Burada kentsel değil, rantsal dönüşüm ortaya çıkıyor. Demiryolu altında ve diğer birçok yerde deprem riski yüksek yerler Mevlana Ulus, Yavuz Selim, Karapınar için de bu geçerli. Bu tür yerlerin yeniden yapılması bir devlet politikası olmalı. Bursa'nın konut stoku çıkarılmalı. Buradaki dönüşüm devlet tarafından ve onun kontrolünde yapılmalı. Bunun tedbirlerinin bir an önce alınması gerektiğine inanıyoruz.
Genel başkanın bahar temizliği diye tanımladığı, bizde olmayan önemli belediyeleri almak istiyoruz. Bizim iktidarımızda yeni planlarımızı yaparken, kentli ile ve akademik odalarla birlikte yapıp ortaya koymak istiyoruz."

CHP BÖLGE TOPLANTISI

CHP'nin bölge toplantısı Bursa'da yapılıyor. Salı günü yapılacak bu toplantıya dokuz il katılacak. Bu iller Yalova, Bilecik Kütahya, Balıkesir Çanakkale, Bursa, Eskişehir gibi iller. CHP Bursa teşkilatı toplantıya ev sahipliği yapacak.
400 civarında katılımın olacağı toplantının yeri bugün belli olacak. Burada eski ve yeni yöneticiler bir araya gelecek. Yerel yönetimler ve seçimler konusunda beyin fırtınası yapılacak.
Toplantıya CHP'nin Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Oğuz Kağan Salıcı, başkanlık yapacak. Ayrıca Bursalı MYK üyeleri Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık da toplantıda olacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.