Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'de bugün hesap zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 08:23

Bugün tüm gözler ve kulaklar Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde toplanacak olan CHP Parti Meclisi'nde. CHP PM belediye başkan adaylarını belirleyecek.
Bilindiği gibi daha önceden 19 kişilik genel başkan yardımcılarından oluşan CHP MYK'da bu konular masaya yatırıldı. CHP'nin MYK'sında Bursa'dan 2 isim bulunuyor. Kadın Politikaları'ndan sorumlu genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri'nden sorumlu genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal.
Şimdi MYK'da konuşulan konular bugün doğrudan partinin karar verici organı olan Parti Meclisi'ne geliyor.
CHP PM 60 kişiden oluşuyor. Bu 60 kişi içinde 3 Bursalı isim bulunmakta. CHP PM'de Kadın Politikaları'ndan sorumlu genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri'nden sorumlu genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal ile avukat Gamze Pamuk Ateşli bulunuyor.
Bugün yapılacak CHP PM sonrası öğleden sonra CHP'nin özellikle büyükşehir belediye başkan adayları netlik kazanacak. Bunun yanında belki bazı ilçelerde de bu netlik karşımıza çıkabilir.

KULİSLERDEN NOTLAR

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığı noktasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in adına uzunca bir süredir, hatta bu yılın başından beri kesin olarak bakılmakta. Önceleri bu konuya sıcak bakmayan Mustafa Bozbey'in, rotasını son aylarda Bursa Büyükşehir'e çevirdiği ortada.
Bu konuda Mustafa Bozbey'in, Nilüfer ve Mudanya'da adayların belirlenmesinde konusunda yetki istediği uzun süredir kulislerde konuşuluyor. Bozbey'e bu noktada Kadın Politikaları'ndan sorumlu genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da yoğun destek vermekte.
İşin diğer tarafında Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri'nden sorumlu genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal ile CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un buna karşı oldukları, Mudanya konusunda Hayri Türkyılmaz'ı destekledikleri konuşuluyor. Bu iki ismin dışında genelde tarafsız görünen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da Mudanya Belediye Başkanlığı konusunda Hayri Türkyılmaz'ın yanında olduğu yoğun olarak kulislerde konuşulmakta.

NİLÜFER'DE KİM OLUR?

Nilüfer için Bozbey, Karabıyık ve Aydın'ın Turgay Erdem konusunda çalıştıkları, ayrıca CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un da Nilüfer'i istediği, laf aramızda kalsın ama herkesin ağzında.
Bilindiği gibi Mustafa Bozbey'in adı Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için adı geçmeye başlayınca, Nilüfer için akla gelen ilk isim CHP geçmiş dönem milletvekili Op.Dr. Ceyhun İrgil olmuştu.
Arka arkaya dört seçim kazanmış bir belediye başkanının yerine aday olmak kolay değil. Bunu doldurmak gerekiyor. Buna en yakın isim İrgil'di. Ama Ceyhun İrgil, bu konudaki net tavrını ortaya koyunca, Nilüfer'de Turgay Erdem ve Hüseyin Akkuş'un adının dışında CHP eski il başkanı Gürhan Akdoğan'ın da adı geçmeye başladı.
Evet, CHP'de bugün aklar ve karalar belli olacak veya bir başka deyişle CHP'nin hesap zamanı bugün.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.