Hava Durumu

CHP'de ezber bozulur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 08:07

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 9 Şubat Pazar günü il kongresi gerçekleştirilecek.Yaklaşık 2 hafta var. Bu kongreye yönelik olarak mevcut dört aday yoğun bir şekilde çalışıyor.
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un dışında Osmangazi İlçe eski Başkanı İsmet Karaca, il eski sekreteri Erol Gülmez ve Yıldırım ilçe eski başkanı avukat Güner Aklan da adaylar.


CHP'de ilk adaylığını açıklayan Erol Gülmez olmuştu. Onu önceki haftasonu Hüseyin Akkuş ve geçen hafta sonu da İsmet Karaca izledi. Güner Aklan da adaylığını açıklayacak Hüseyin Akkuş, dün eski milletvekilleri ile eski il başkanlarının katıldığı bir kahvaltı düzenledi. CHP'nin Bursa özelinde tarihine göz attığınızda bir ilçe başkanını il başkanı koltuğunda göremiyoruz. Bu genelde diğer siyasi partiler için de geçerli. Şimdi ise iki ilçenin eski başkanları adaylar. Bakalım CHP'de ezber bozulacak mı? Bunu 9 Şubat'ta göreceğiz.

KAL DER'DE SEÇİM VAR

Tam açılımı Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı olan EFQM, 1989 yılında kurulur. Bunun hemen ardından 1990 yılının sonlarına doğru Türkiye Kalite Derneği hayata geçer.
KalDer Bursa Şubesi ise 1998 yılında Ahmet Altekin başkanlığında kurulur O yıldan itibaren daha önce BUSİAD tarafından verilmeye başlayan Bursa Kalite Ödülü'nü BUSİAD-KalDer işbirliği ile vermeye başlarlar. Daha sonra 2003 yılından itibaren de bu işbirliği ile Bursa Kalite ve Başarı Sempozyumu başlar.


Bursa Kalder'de 8 Şubat'ta genel kurul var. 8 Şubat 2014 Cumartesi günü yapılan genel kurulda bayrağı Emin Direkçi'den devralan Erdal Elbay, 8 Şubat 2020'de bu gö-revi devrediyor.
Aldığımız duyumlara göre genel kurulda tek liste olacak. Ve Erdal Elbay'ın görevi devraldığı Emin Direkçi'ye bu görevi devretmesi bekleniyor.

GÖKÇEN HOLDİNG-GUHEM İŞBİRLİĞİ

GUHEM, Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi, 2018 yılında başlayan BTSO öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ve TÜBİTAK koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen bir çalışma.
Bilindiği gibi Gökçen Holding YKB Celal Gökçen, 25 yıllık Alman uçak fabrikası Aquila'yı satın almıştı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Gökçen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen ile GUHEM'de bir araya geldi.
BTSO Başkanı Burkay, "GUHEM'de farklı nitelikte 154 adet interaktif düzenek, havacılık akademisi ve inovasyon laboratuvarları bulunuyor. Bursamızın ve ülkemizin vizyonunu ortaya koyan GUHEM ile Celal Gökçen gibi değerli müteşeb-bislerin de uzay havacılık alanındaki yatırımlarına katkı sağlayacak işbirliklerine her zaman hazırız." dedi.


Gökçen ise şunları söyledi:

"BTSO tarafından hayata geçirilen bu proje, Bursa ve Türkiye için katma değer üretecek çalışmalar arasında. Çocuklarımızın ve gençlerimizin uzay havacılık alanında gelişim katedebilecekleri çok geniş imkanlara sahip bir tesis oluşturulmuş, biz de havacılık alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu alanda BTSO'nun hayata getirdiği GUHEM ile işbirliği gerçekleştireceğimiz projelerimiz olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.