Hava Durumu

CHP'de kurultay heyecanı

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 08:08

CHP Büyük Kurultayı, Koronavirüsü salgını nedeniyle ertelenmişti. Şimdi CHP Büyük Kurultayı'nın hazırlıkları büyük bir hızla sürüyor. 25-26 Temmuz'da yapılması planlanan kurultay, açık alanda ve seyircisiz olacak.
Böylece CHP Kurultayı "açık alanda" yapılan ilk siyasi parti büyük kongresi olarak tarihe de geçecek.
Kurultay Bilkent'in 4000 kişilik Odeon'unda yapılacak. Ve delegelerin dışında kimse davetli olamayacak.


Bilindiği gibi kurultayın ilk gününde Genel Başkan seçimi var. İkinci gününde ise 1370 delege Parti Meclisi'ni seçecek. Bilindiği gibi Parti Meclisi 52 seçilmiş üye ile 8 Bilim, Kültür, Sanat Kurulu üyesinden olmak üzere toplam 60 kişiden oluşuyor.
Daha sonra da Genel Başkan bu 60 kişilik Parti Meclisi içinden 18 kişilik (Daha önce 12 kişiydi, 18'e son kurultayda çıkarılmıştı) MYK'yı seçecek.

BURSA'DAKİ DURUM

Bursa'dan bu kurultayda 46 delege oy kullanacak. 40 seçilmiş delege, mevcut beş milletvekili(Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan) ile mevcut PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli oy kullanacaklar.
CHP Bursa'nın CHP Parti Meclisi'nde yer alan mevcut üç ismi Prof.Dr.Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal ve Gamze Pamuk Ateşli. CHP MYK'sında ise Bursa, Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal ile temsil ediliyor.

BURSA'DAN ADAYLAR

Bu arada Bursa'dan da adaylar belirlenmeye başladı. YDK yani CHP'nin Yüksek Disiplin Kurulu için şu anda Bursa'dan 3 isim konuşuluyor. Bu isimler Deniz Baykal, Güner Aklan ve Zemci Şahin.
Ayrıca CHP Parti Meclisi adaylığı içinde Fatih Söylemez, Serkan Öztürk, Özgür Erdursun ve Mesut Şehitoğlu isimleri geçiyor.
Bursa kulislerinde en yoğun konuşulan isimlerden biri de Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey. Bozbey'in kendisinin aday olmayacağı, ama genel merkez kendisine bir görev verirse o görevi yerine getireceği de öngörülüyor.
Gamze Pamuk Ateşli de kendisi aday olmayacak, genel başkan aday gösterirse aday olacak.

BURSA CHP HER ZAMANKİ GİBİ

Bu arada Bursa CHP'ye göz attığınızda her zamanki gibi bölük pörçük durumda. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İsmet Karaca ve Hayri Türkyılmaz bir telden çalmakta. Orhan Sarıbal ve arkadaşları da başka bir telden çalmakta.
Özetle herkes ortaya konulacak çarşaf listenin dışında genel başkanının çıkaracağı anahtar liste içinde yer almanın mücadelesini veriyor.
Prof.Dr.Lale Karabıyık, Prof.Dr. Yüksel Özkan ve Erkan Aydın da bu grupların dışında tarafsız bir konumda yer alıyor.
Bakalım, CHP Büyük Kurultay'ında Bursa CHP'nin nasıl bir ağırlığı olacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.