Hava Durumu

CHP, il başkanları ve 7 ilke

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2019 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 08:37

CHP'nin yerel seçimler sonrası ilk İl Başkanları Toplantısı yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki bir otelde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra il başkanlarıyla ilk kez bir araya geldiğini belirtti. Dün sona eren toplantıya CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da katıldı.


Gerek yerel seçimlerin değerlendirildiği, gerekse önümüzdeki genel seçimler için stratejilerin belirlendiği bu toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu bir de il başkanları için 7 ilke belirledi.
Anımsayacağınız gibi Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler sonrası belediye başkanları ile bir araya gelmiş ve onlardan uymalarını istediği 7 ilkeyi anlatmıştı. Bu ilkelerin de halkın görebileceği noktalara asılmasını istemişti.

İL BAŞKANLARINA 7 İLKE

İl başkanları için de 7 ilke belirlediklerini, bu ilkelere her il başkanının uymasını istediğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ilkeleri şöyle özetledi:
" Her il başkanı, bulunduğu yerde bir CHP belediyesi varsa onun başarısı için çalışacak. Partinin öngördüğü 7 ilkeye belediye başkanlarımızın uyup uymadığını denetleyeceksiniz. Bu konuda asla taviz verilmeyecek. Herkes belediye başkanıyla oturup çalışacak. Belde için değil, Türkiye için çalışacak. Birinci kuralımız budur.

İkinci kural asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, asıl olan vatandaşların talepleridir. Vatandaşın belediye başkanlarından taleplerinin sizler de tek tek takipçisi olacaksanız. Vatandaşın talebi yerine geliyor mu, gelmiyor mu?

Üçüncü kuralımız, belediye başkanlarımızın başarısı için eğer bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa o fedakarlığı il başkanlarımız yapacak.
Dördüncü ilkemiz, il başkanının toplumun tüm kesimleriyle sıcak ve samimi ilişkiler kurmasını istiyorum.
Beşinci ilkemiz, il ve ilçelerde devleti yönetenler adaletli değilse ve partizanlık yapıyorsa uyarmaktan ve eleştirmekten asla vazgeçmeyin.
Gerek İl Özel İdaresi, gerekse belediye bütçelerinin yakından izlenmesini istiyorum, bu altıncı ilkenizdir.
Yedinci ilkemiz ise, kimliği, yaşam tarzı ya da inancı ne olursa olsun yatağa aç giren bir çocuk varsa o ailenin sorununa çözüm bulacaksınız. "

YENİ SİYASET ANLAYIŞI

Yeni süreçte kendilerine yeni görevler düştüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri kim yaparsa partinin dışında kalacak. Kim bu ülkenin sorunlarına 'ben kafa yoruyorum' diyorsa 'bu ülkenin sorunlarını çözmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım' diyorsa benim başımın üzerinde yeri var. Ama çalışacak, söylemle değil, aynı zamanda eylemle de söylediği düşüncenin arkasında duracak. Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getiriyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.