Hava Durumu

CHP'li belediyelerin İstanbul çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 08:00

Önceki gün öğleden sonra Bursa CHP İl Başkanı, Bursa'nın CHP'li belediye başkanları, Bursa'daki CHP'li belediyelerin bazı teknik bürokratları ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gittiler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursalı konuklarını Florya Otel'de ağırladı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile birlikte; Nilüfer Belediye Başkanı siyasi yardımcıları Osman Ayradilli, Zafer Işık ve Remzi Çınar ile diğer ilçe belediyelerinden bazı bürok- ratlar da bu geziye eşlik etti.

Bu İstanbul ziyareti öncesi geçtiğimiz yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Bursa'daki CHP'li belediye bürokratları kentimizde bir araya gelmişti. Toplam 3 saat süren bu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 9 daire başkanı katıldı. Toplantının ardından verilen yemek ve başkanların değerlendirme kısmına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.
Toplantıda yerinde kentsel dönüşüm, tarım, gıda gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca belediyelerin spor, kültür, sosyal etkinlikler ve iletişim alanlarında işbirliği yapabileceği platformlar konuşuldu.

İMMÜNOLOJİ KARİYER GÜNLERİ

Türk İmmünoloji Derneği, İmmünoloji(Bağışıklık Sistemi) Kariyer Günleri adı altındaki etkinliğini İmmünoloji TV YouTube üzerinden gerçekleştirdi.

Bu toplantıya Türk İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve BUÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Barbaros Oral, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr.Günnur Deniz ve Hacettepe emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Dicle Güç katıldılar. Günün konuğu ise Hacettepe emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Dicle Güç hocaydı.
Prof.Dr.Barbaros Oral'ın moderatörlüğünde konular masaya yatırıldı.

ÖDÜLÜ BAŞKAN ERDEM VERDİ

Nilüfer Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Yılın Yazarı etkinliği kapsamındaki "Yılın Yazarı Fakir Baykurt Öykü Ödülü Yarışması"nda dereceye girenler belli oldu.
"Uzun Düz Çizgiler" adlı eseriyle birinciliğe değer görülen Vildan Külahlı Tanış, ödülünü, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den aldı.

245 kişinin toplam 490 eserle katıldığı yarışmada, Ayşe Sarısayın, Feyza Hepçilingirler, Kemal Varol, Nahit Kayabaşı ve Şafak Baba Pala'dan oluşan seçici kurul, Vildan Külahlı Tanış'ın "Uzun Düz Çizgiler" isimli öyküsünü, birinciliğe değer gördü. Yarışmada Ayla Burçin Kahraman'ın "Köse", Saliha Ferşadoğlu İlhan'ın "Sokak Beni Deliliğe Çağırıyor", Aslı Ilgın Uyurkulak'ın " Leydi Göl", Aysun Ündal'ın "Nöbet", Meral Adalı'nın "Kadın Tuzluğu", Serkan Gülpınar'ın "Mızrap", Onur Akbaba'nın
"İmece Sessizliği" ve Sevim Çiçek'in "Civan Buradadır Nasıl Geleyim" isimli eserleri de mansiyona değer görüldü.
Ayrıca ödüle başvuran Gencay Çubuk'un"Toy Tozu", Hale Çelik'in "Sus", Asuman Ali'nin "Donmuş Sesler", Meryem Şahin'in "Bekleyiş", Ceren Sağdıç Özhan'ın "Bilindik Hikaye", Pelin Ergül'ün "Asma Ağladı", Duygu Harmancık Karagülle'nin "Hayriye", Sevil Günay Varol'un "Maşenka", Deniz Çağlar'ın "Hamama Yılan Girmiş", Ufuk Nergiz'in "Sandık", Şeyma Yol Kara'nın "Beklenmeyen Bir Anın Hızla Gelişi", Hakan Karakoca'nın " Bay Pino Yaşamalı" ve Üzeyir Karahasanoğlu'nun "Bavul" isimli çalışmaları da, Nilüfer Belediyesi tarafından yayınlanacak.
Hepsini kutluyorum. Yaşasın edebiyat!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.