Hava Durumu

Çin Halk Cumhuriyeti ve 70. yıl

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2020 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 08:21

Çin dünyanın en eski ve kadim uygarlıklarından biri. Ön yazıları nerede ise MÖ 7000 yılına kadar gidiyor. MÖ 2100 yılında hanedanlar dönemi başlıyor. MÖ 200 yılından sonrada Birleşik Çin ile imparatorluk dönemine geçiliyor.
20. yüzyılın başlarında başlayan Çin Cumhuriyeti süreçte 1949 yılında günümüzdeki Çin Halk Cumhuriyeti'ne dönüştü.
Yaklaşık 1.404 milyarlık insanlık nüfusuyla dünyanın nüfusu en büyük ülkesi. Ve de 9,6 milyon kilometre karelik bir alan kapsayan dünyanının toprak alanı açısından ikinci büyük ülkesi. Ayrıca son çeyrek yüzyılda yılda yüzde 10'luk büyüme hızıyla dünyanın en önemli merkezlerindne biri olma yolunda.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin 70. kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli ülkelerde etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Bursa'da da bir etkinlik var.
Bugün Osmangazi'deki Panaroma Müzesi'nde "Çin Halk Cumhuriyeti'nin 70. Kuruluş Yıldönümü Uluslararası Fotoğraf Sergisi" açılıyor. Sergi saat 15.00'te açılacak. Sergi 9 Şubat'a kadar açık kalacak.
Serginin davetini Anshan -Bursa Kardeş Şehirler Fahri Temsilcisi Sevgili Nejat Yahya'dan aldık. Bu özel sergiye Çin Büyükelçisi Bay Ding Li ve Çin Kültür Ataşesi Bay Ruilin Shi de katılıyor.

MMO'DA DENEYİM PAYLAŞIMI

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi geleneksel hale getirdiği "Mühendislik Yaşam Öyküleri" programının bir yenisini daha gerçekleştirdi.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliklerde meslek büyüklerinin genç meslektaşlarla buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri paylaşılıyor.
Son deneyim paylaşımı toplantısı TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli'nin oturum başkanlığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri'nin ocak ayı programıydı.
Bu toplantıda MMO Bursa Şube 65. Yılı Geleneksel Gecesi'nde meslekte 58. yıl onur plaketini alan, BP Petrolleri A.Ş Gemlik Tesisler Müdürü olarak emekli olan Makina Mühendisi Kani Başer ve de MMO Bursa Şubesi önceki başkanı ve Coşkunöz Holding'den emekli yönetici Makina Mühendisi İbrahim Mart, genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştı.

BURSA ŞEHİR ŞURASI

Büyükşehir Belediyesi'nin "Şehirde politika bütünlüğünü sağlamaya yönelik" hazırladığı çalışmaların son aşaması olan Bursa Şehir Şûrası, Başkan Alinur Aktaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Başkan Aktaş, "Bugün son adımını attığımız projemiz sonucunda, Bursa Şehir Strateji Belgesi'ni oluşturacağız. Şubat ayının başında duyuracağımız strateji belgesi, Bursa'nın gelecek vizyonu olacak" dedi.
Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda yapılan toplantıya Başkan Aktaş'ın yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu üyeleri Prof.Dr. Tarkan Oktay ve Dr. Hayri Baraçlı, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı. Program başlangıcında, Bursa Şehir Politikaları Analizi Proje Yöneticisi Dr. Ayhan Yasan tarafından katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.