Hava Durumu

Çizgi ve Arzu Karamani Pekin

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2022 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2022 07:54

Arzu Karamani Pekin, çeşitli sıfatlara haiz bir kişi. Yazar, fotoğrafçı, arkeolog, seramik sanatçısı gibi. Sanat ve kültürle yoğrulmuş bir ailenin içinden geliyor.

 Arzu Karamani Pekin’in 20 fotoğraftan oluşan “Çizgi” isimli fotoğraf sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

 “Çizgi”, sanatçının farklı mekanlara ait, soyut yorumlamaya açık manzara, duvar yazıları ve çeşitli sokak görüntülerinden oluşuyor.

Serginin açılışına, serginin küratörlüğünü üstlenen fotoğraf sanatçısı Engin Özendes ile birlikte sanatçı Arzu Karamani Pekin de katıldı.

NELER DEDİLER?

Açılışta konuşan Özendes şunları söyledi:

“Onun, gördüğünü görünür kılması, görüntülerini bir estetik değerde buluşturmasındaki başarısı, fotoğrafı bir anlatım dili olarak kullanmadaki yeteneği bu sergide kendini gösteriyor. Farklı bir enerjiyi, dinginlikle birlikte sunan bu fotoğrafların, sizi farklı bir dünyaya götüreceğine inanıyorum.”

Arzu Karamani Pekin ise sergiye gösterilen ilgiye teşekkür ettikten sonra duygularını şöyle ifade etti:

“Biz İstanbullular olarak hissediyoruz ki Nilüfer, sanat dünyası açısından çok önemli bir kent. Bu sergide bir şeyleri görerek bakmayı öğrenmiş olmanın ve gördüğünüz şeyi kendi zihninizdeki kavramlarla çerçevelemenin görsel söylemleri yer alıyor. Kendi soyutlamalarının peşinde koşan biri olarak bu kareleri sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum”

Sergide Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, küratör Engin Özendes ve sanatçı Arzu Karamani Pekin’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Toplam 20 eserin fotoğraf severlerle buluştuğu “Çizgi” isimli fotoğraf sergisi, 8 Mayıs'a kadar Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak. Fotoğraf meraklılarına duyurulur.     

Arzu Karamani Pekin ile yollarımız farklı noktalarda keşişti. Kendisini gönülden kutluyorum. Nice sergilere diyorum.

*****

SIRÇA KÜMES, KLASİK OYUNLAR HAFTASI’NDA

Devlet Tiyatroları (DT), Türkiye genelinde sahnelediği dünya klasiği oyunları, 15-19 Şubat tarihleri arasında Ankara'da tiyatro severlerle buluşturmaya başladı.

Geleneksel etkinliğin bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilecek.  Klasik Oyunlar Haftasına; Ankara Devlet Tiyatrosu, Cimri ve Vişne Bahçesi; Bursa Devlet Tiyatrosu, Sırça Kümes; İstanbul Devlet Tiyatrosu 80 Günde Devr-i Alem ve Bir Picasso; İzmir Devlet Tiyatrosu Medea ve Karıncalar- Bir savaş vardı; Erzurum Devlet Tiyatrosu Eskicinin Tazesi; Adana Devlet Tiyatrosu Arzu Tramvayı; Sivas Devlet Tiyatrosu Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası ve Alice Harikalar Diyarında adlı oyunlarla katılıyor.

Bu kapsamda Ankara'daki 10 ayrı sahnede, 15-19 Şubat tarihleri arasında 54 oyun sergileniyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen  “9. Ankara Buluşmaları Klasik Oyunlar Haftası” na Bursa Devlet Tiyatrosu, Sırça Kümes oyunu ile katılıyor.

Tennesse Williams’ın yazdığı, Şahin Ergüney’in yönettiği, Hatice Sezer, Ufuk Şener, Öykü Esendemir Örük ve Hamza Cem Çanakoğlu’nun rol aldığı  “Sırça Kümes” 15-16-17-18 Şubat 2022 tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesinde tiyatro severlerle buluşuyor.

BDT, Bursa’nın köklü geleneklere sahip önemli bir değeri. Onun ulusal bazda yaptığı çalışmalar kentimizin marka değerine katma değer yaratmakta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.