Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Kanlı Ay tutulmasını izledi

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2018 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 07:28

Ay, bilindiği gibi dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay tutulması yörünge ve pozisyonlar gereği dünyanın gölgesinin ayın üzerine düştüğü dönemde gerçekleşir. Bu yüzyılın en uzun ay tutulmasına Cuma günü tanık olduk.
Ayrıca hemen altında küçük bir parlaklıkta da Mars'ı çıplak gözle görebildik. Mars bugün, dünya ile 2003'ten sonra ilk kez birbirlerine en yakın yörünge konumlarına gelmiş olacak.
Cuma akşamı bu kanlı ay tutulması tüm dünya gibi Bursa'dan da izlendi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Mihraplı Park'ına kurduğu büyük teleskoplarla bu önemli doğa etkinlikliği çocuklar ve Bursalılar tarafından izlendi.
Ayrıca astronomlar konu hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Etkinliğe katılan vatandaşlar kendilerine bu imkanı sunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ettiler.

HASİP SÖNMEZALP ANISINA
1957 Merinos'ta torna ustası olarak çalışan Hasip Sönmezalp, ülkemizin ikinci el yapımı teleskobunu yapmıştı. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'de bir vefa örneği göstererek bu önemli olayı unutmadı ve etkinliğe 2002 yılında kaybettiğimiz Hasip Sönmezalp'in adını verdi.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni kutluyorum.

Gököz Natural Park
Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, BTSO ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne katılan girişimci adayları, Gököz Natural Park'ı ziyaret etti.
Bu ziyarette BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu üyeleri de yer aldı. Ziyarette girişimci adayları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle hayata geçirilen kırsal turizm tesisi Gököz Natural Park'ı inceledi.
Bölgenin yatırım ve turizm potansiyeli hakkında bilgi alan genç girişimciler ayrıca IPARD programı kapsamında sağlanan destekler hakkında TKDK uzmanlarının yapmış olduğu sunumu da izlediler.

BTB'nin konukları vardı
Bursa Ticaret Borsası, Orhaneli Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve beraberindeki birlik yönetim kurulu üyelerini ve federasyon temsilcilerini ağırladı.
Başkan Tatlıoğlu ve beraberindeki heyet, BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı 'ya, haziran ayında Bursa Osmangazi'de açılan Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Merkez Otağı'nın açılışında yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.