Hava Durumu

Coşkunöz’ün torunları baba/oğul Beslerler

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2022 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 07:55

Önce bir haber ile başlayalım. Avrupa şampiyonu Bursalı yarış pilotumuz Berkay Besler, bir taraftan pistlerin tozunu arttırıyor, diğer yandan da Türkiye'nin/Bursa’nın adını duyuruyor. Genç yarış pilotu gururumuz olmaya devam ediyor.

Sevgili Berkay, Toksport WRT ile birlikte Prototype Cup Germany Şampiyonası’nın ilk prototip yarışlarının ikisini de birincilik ile bitirdi.

Berkay Besler 5 kez Türkiye, 1 kez Belçika şampiyonu, 1 kez dünya 3.'sü ve 1 kez de Academy Trophy Championship 3.'sü oldu. Besler, bugüne kadar 169 kez yarış pistine çıktı.

Onun hedefi ise büyük:

“BMW'nin fabrika pilotu olarak Le Mans Prototype 1'de (LMP1) şampiyon olmak.”

RALLİ VE BURSALILAR

Evet, bu haber beni eskilere götürdü. O dönemler ülkemizde otomotiv sporu dendiğinde sadece ralli akla gelirdi.

Bizler dönemin genç spor muhabirleri olarak o sporun ülkemizdeki öncüleri Ali Sipahi’leri, Oğuz Gürsel’leri (Ankara vergi rekortmeniydi), Renç Koçibay’ları izlemek onlarla tanışmak mutluluğunu yaşadık.

Sizleri biraz gerilere götüreyim. Ralli sporu ile genç bir gazeteci olarak Feridun Pehlivan ve BOSSEK sayesinde tanıştık. O dönemler Bursa’dan yarışlara o katılırdı. Bizler yarışları izler, akşamları da o güzel gala gecelerinde beraber olurduk.

Hatta ralliye meraklı olan herkesin Atom Mehmet olarak tanıdığı Mehmet Ağabey de hem yarışır, hem de kazaya uğrayan arabaları çektirirdi. Bir ara Celal Sönmez de merak sarmıştı. O da yarıştı.

Bu yaklaşık 50 yıllık süreçte Feridun Pehlivan, Mahmut Erdilek, Murat Kaçar, Ender Alkoçlar, Serkan Yazıcı ve Mehmet Besler, Bursa’nın adını ulusal platformda rallide duyuran isimler oldu. Unuttuğum isimler var ise affetsinler.

Otomobil sporlarının Bursa’daki ilk ve tek kulübü olan BOSSEK tam açılımı ile Bursa Otomobil Sporu Sevenler Kulübü aynı zamanda Türkiye'nin en eski otomobil sporları kulübüydü.  10 Eylül 1972 tarihinde Orhan Akiş'in kurucu başkanlığında kuruldu.

Şu anda ise başkanlığını 2018 yılından beri Mete Pala yapmakta.

COŞKUNÖZ’ÜN TORUNU VE TORUNUNUN OĞLU

Otomotiv sanayi dendiğinde Bursa’da aklımıza gelen isimlerin başında rahmetli Kemal Coşkunöz gelir. Kentimizde otomotiv yan sanayinin gelişimi noktasındaki temel direklerden biridir.

Kemal Coşkunöz’ün büyük kızı Nurhan Coşkunöz Besler, İnegöl’ün köklü ailelerinden Besler Köfte’nin oğlu Haluk Besler ile evlenir.

Baba dedesinin adını taşıyan Mehmet Besler bu evlilikten dünyaya gelir. Coşkunöz’ün torunu Mehmet Besler’e otomotiv tutkusu dedesinden geçmiştir. Şu anda Copa Radyatör Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Besler ralliye tutulur. Uzun yıllar kentimizi ralli sporunda temsil eder. Türkiye şampiyonlukları kazanır. Serkan Yazıcı’nın belediye başkan adaylığı için ayrıldığı TOSFED Başkanlığı’na bir aralar aday olur.

Mehmet Besler’in bu otomobil tutkusu oğlu Berkay Besler’e geçer. 4 yaşında kartingle başladığı Berkay’ın yolculuğu onu milli sporcu yapar ve yukarıda sıraladığımız çeşitli başarılara imza atar.

SON SÖZ

Şimdi zaman Berkay’ın zamanı onu ve başarılarını gururla izliyoruz. Dileğimiz bir taraftan ülkemizi temsil edip, bizleri başarıları ile gururlandırırken, bir taraftan da onun hayali olan “BMW'nin fabrika pilotu olarak Le Mans Prototype 1'de (LMP1) şampiyon olarak” onu görmek.

Sevgili Berkay seninle gurur duyuyoruz. Tekerleğin düz bassın. Hayallerin gerçek olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.