Hava Durumu

Covid 19 yokmuş gibi davranmayın!

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 08:04

Tüm dünyada ve ülkemizde COVİD 19 etkisini sürdürürken bazı insanlarımız o yokmuşçasına yaşamaya devam ediyor. Bu duyarsızlık sonucu hastalık ile ilgili rakamlarımız bir aralar aşağıya doğru giderken yine tırmanmaya başladı.

Bu konuda en büyük riske sahip olanlar hiç kuşkusuz sağlık çalışanları. Çok sayıda hekimimizi ve sağlık çalışanımızı kaybettik.

Geçenlerde İstanbul Tabipler Odası seçimlerinde genel kurul salonunun koltuklarında İstanbul'da Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden hekimlerimizin fotoğrafları doldurmuştu.

Bu konu ile ilgili olarak çocuk alerjisi alanında ülkemizin en önemli isimlerinden biri olan, 40 yıllık dostum diyebileceğim Prof. Dr. Nihat Sapan, facebookta bir paylaşım yaptı.

Onun paylaşımını sizinle paylaşıyorum:

"İstanbul Tabipler Odası seçimlerinde sadece İstanbul'da Covit 19 nedeniyle yitirilen doktorların resimleri salonu doldurdu!!!...

Covid 19 yokmuş gibi davrananlar bu insanlar sizin yüzünüzden ailelerinden sevdiklerinden ebedi ayrlıldı! Biraz vicdan, ahlak, insanlık, kamusal alan bilinci sınırı!!!...

Tüm görev şehidi sağlık çalışanlarının ailelerine sabır diliyorum.:((("

Hekimler başından beri söylüyor, Sağlık Bakanı bağırıyor, devlet kendi sistemi içinde "Maske, mesafe ve temizlik" konusunda dikkat çekiyor.

Çoğu insanımız ise hiçbir sorun yokmuş gibi "Halay çekiyor, düğününü yapıyor, asker yolcu ediyor, tatilini fütursuzca yaşıyor" buna ne denir?

Sadece cehalet denir? Vurdumduymazlık denir.

NİLÜFER VE EKOLOJİK TARIM

Nilüfer Belediyesi 'nin duyarlılığı olan konulardan biri de ekolojik tarım konusu. Ekolojik tarım ve kent bostanlarının önemi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nin yanında bir mini bostan oluşturuldu. Ürünlü Mahallesi'ndeki Nilüfer Kent Bostanları'nda üretilen yerel tohumlarından elde edilen fidelerle kurulan mini bostanda Başkan Turgay Erdem ilk hasadı yaptı.

Bu çalışmayla her yerde tarım yapılabileceğine dikkat çekmek istediklerini belirten Başkan Erdem şunları söyledi:

"Burada atık sebze meyvelerden elde edilen organik gübre ile beslediğimiz fideler ilk ürünlerini verdi. Amacımız çocuklarımıza ilaçsız tarımın nasıl gerçekleşeceğini, ürünlerin nasıl bakımının yapıldığını ve geliştiğini göstermekti. Farkındalık oluşturmak istedik. Bölgedeki vatandaşlarımız ürünleri toplayıp evlerine götürebiliyorlar. Çocuklarımız da buraya gelerek, çalışma yapacaklar. Farkındalık projemizin başarılı olduğunu düşünüyorum.

Gelecek yıl, tarım alanlarındaki çalışmalarımızı daha çok yaygınlaştıracağız. Burada çocukluğumuzdaki domatesin karpuzun kokusunu hissedebiliyorsunuz. Bende nostalji yaşadım ve duygulandım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.