Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan notlar

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2019 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 07:14

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bursa'da Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde Bursalılar ile buluştu. Erdoğan'ın mitinginden önce annemi bir sağlık kontrolü için hastaneye götürüyordum.
Yoldaki güvenlik önlemleri annemin dikkatini çekti. "Ne olduğunu" sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek, dedim. Sonra bazı çatılardaki güvenlik görevlilerini görünce, "Oğlum Cumhurbaşkanına söyle, bu çocuklar aşağıya düşerler. Çıkarmasın onları oraya" dedi. Benden iletmesi, Sayın Cumhurbaşkanım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Bursa'ya övgü dolu sözler söyleyerek başladı. Erdoğan "Bu güzel Bursa'yı selamlıyorum. Geleceği aydınlık Bursa'yı selamlıyorum. Bu ulu şehirde bir kez daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bursa'nın çınarları sadece dibinde oturanlara değil, ülkemize ve bölgemize de huzur veriyor. Çünkü Osmanlı bir çınardır, Bursa Osmanlı'dır. Bursa şehirlerden bir şehir değil adına nice şiirler yazılan eserler verilen bir yerdir. Ben bu Bursa'ya aşığım." dedikten sonra konuşmasında özetle şu konulara değindi:
"Bursa'yı tanıdım tanıyalı sevdim aşık oldum. Bursa ile beraber yürüdük hep bu yolda. Son 16 yılda başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde Bursa'ya 50 katrilyon yatırım yaptık. CHP bu rakamlardan anlamaz onlar sadece bol bol yalan söyler. İyi ki yalan söylüyorlar yargıya gönderiyoruz yargıdan 1 milyon 1,5 milyon para geldi. Mehmet Özhaseki kardeşim parayı aldı döner dağıttı. Ben de bunu Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağım."

DESTEK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının bir bölümünde, yerel seçimler için Bursalılar'dan destek isteyerek şöyle seslendi:
"Tüm Türkiye duysun, Bursa 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz? Bursa 31 Mart'ta büyükşehirde ve ilçelerimizde AK Parti'yi destekliyor muyuz?"

ULUDAĞ KONUSU

Konuşmasının bir bölümünde Uludağ sorununa da değinen Erdoğan, Bursa'ya kaçak göçek mimari yakışmaz. Bursa'nın mimarisinde yatay mimari var. Dedikten sonra Uludağ ile ilgili olarak da şunları söyledi:
"Bir diğer müjdem Uludağ ile ilgili olacak. Yetki karmaşası yüzünden hizmetleri etkin götüremediğimiz bir bölgemiz burası. Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ'ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz.
Ayrıca, eski Tabakhaneler bölgesindeki mülkiyet sorunlarını çözdük, burayı termal turizm bölgesi haline getiriyoruz. Bursa'ya yılda bir milyar TL'lik katkıda bulunmasını bekliyoruz.
İmar Barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Kentsel dönüşümdeki aksaklıkları çözeceğiz. Yaklaşık 20 bin vatandaşımızı etkileyen sıkıntıların hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden çözüme kavuşturacağız."
Ayrıca Erdoğan konuşmasının bir bölümünde TEKNOSAB'a da değinerek "Bursa'da Teknoloji Sanayi Bölgesi TEKNOSAB'ı kuruyoruz. Bursa'yı adım adım 2023'e hazırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.