Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2016 05:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 05:15
Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün dediği gibi:
 “Kutlu olsun!”
600 yıllık dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu’nun Hasta Adam diye anıldığı dönemde I. Dünya Savaşı sonrası Sevr ile tüm toprakları paylaşılmış ve dört bir tarafı sarılmıştı.
Mustafa Kemal ve arkadaşları yıllardır savaşan Osmanlı’nın son kalanları ve son kalan eğitimli insanları ile başlattığı kurtuluş mücadelesini, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştı.
Bugün sahip olduklarımızı Mustafa Kemal ve arkadaşlarına borçluyuz. Onlar olmasaydı, şu anda kim bilir hangi ülkenin mandasındaydık.
Cumhuriyet Bayramı çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Cumhuriyet kazanımları çalıştayı

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Bursa Bölge Kulüpleri’nin katkısı ile Mudanya Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde Cumhuriyet Kazanımları Çalıştayı dün yapıldı.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu’nun moderatörlüğünde “Prof. Dr. Seçil Karal Akgün,Prof. Dr. Ergün Aybars, Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. İhsan Güneş, Prof. Dr. Bülent Çukurova” konu hakkında bilgilerini paylaştılar.

BOSİAD yönetimi ile birlikte



Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin bir  araya gelip, kurmuş olduğu Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin pazartesi günü misafirleri oldum.
BOSİAD Başkanı İlker Oral ve yönetiminin ev sahipliğine teşekkür ediyorum. BOSİAD’ın sosyal tesislerinde değerli dostlarla birlikte Bursa Medya Tarihi üzerine kısa bir yolculuk yaptık.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.