Hava Durumu

Davut Gürkan ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2021 08:06

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün bir ilk gerçekleşti ve AK Parti İl Yönetimi'nin lansmanı yapıldı.
Bu toplantı öncesi AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile dün sabah bir telefon sohbeti gerçekleştirdik. Saat 11.00'e alınan AK Parti İl Yönetimi'nin lansmanı hazırlıklarını yapıyordu.
Kendisiyle bir süredir görüşememiştik. AK Parti İl Başkanlığına atandığında bir görüşmemiz olmuştu. Ondan sonra o yoğun bir koşturma içerisindeydi. Nasip dünmüş.
Sohbetimiz sırasında geçtiğimiz hafta başı yapılan Genel Kurul sonrası yazdığım "Davut Gürkan'dan beklentiler" yazısını da konuştuk.

Bildiğiniz gibi Davut Gürkan bir sanayici, dolayısıyla "işletme körlüğü" kavramına hakim bir kişi. Bunun siyasi alana transferinde "siyasi körlük" ve ötesinde de "iktidar sarhoşluğu" konusunu da bilen bir isim. Bu noktadan hareketle, Davut Gürkan değişik kesimlerin değerlendirmelerinin ve parti ile ilgili analizlerinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
Ardından da aklın yolunun, her türlü eleştirinin içinden çıkartılabilecek dersler olduğundan geçtiğine inanıyor.
Kolaylıklar diliyorum.

MÜMİN GENÇOĞLU AYRILALI 28 YIL OLDU

Mümin Gençoğlu, herkesin söylemi ile Bursa'nın Mümin Ağası. 1932 yılında doğan Mümin Gençoğlu, 1993 yılında aramızda ayrılmıştı.
Mümin Gençoğlu'nun ülkemize ve kentimize büyük hizmetleri olmuştu. Bursaspor Başkanlığı, 19. Dönem Bursa milletvekilliği, Hakimiyet Gazetesi sahipliği, Bal Göç ve BGF kurucu başkanlıkları, BTSO Meclis Başkanlığı yapan Mümin Gençoğlu kentimizin renkli simalarından biriydi.

İşadamlığı ve sanayiciliği de cabası. Kentimizin ulusal ve uluslararası alanda tanınan markalarından Penguen'in oğulları Turhan ve Orhan Gençoğlu ile birlikte kurucularındandı.
Bundan 28 yıl önce milletvekilliği döneminde yakın dostu Adnan Kahveci'nin cenazesi için Ankara'ya giderken geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

CEZMİ AKDİŞ GURURLANDIRDI

Alanının büyük organizasyonlarından biri olan Asya Pasifik Astım, Alerji ve İmmunoloji Derneği'nin(APAAACI) "Global Liderlerle Motivasyon Konuşması" programında Prof.Dr.Cezmi Akdiş konuk oldu.
Bursalı olan ve tıp eğitimini Uludağ Üniversitesi'nde tamamlayan lise yıllarında spor yaparken tanıştığımız Prof.Dr.Cezmi Akdiş, İsviçre Alerji ve Astım Araştırmaları Merkezi'nin direktörlüğünü yapıyor.
Çok sayıda makalesi, kitabı, editörlüğü ve jüri üyeliği olan Prof.Dr.Cezmi Akdiş yıllar önce alanının uluslararası platformdaki mesleki örgütünün de başkanlığını yapmıştı.

TÜRKAN GENÇ'İN ARDINDAN

Bu aralar özellikle son birkaç aydır, "..... ardından" başlıklı yazılar yazmak beni üzüyor. Pazar günü de genç bir meslektaşımızı kaybettik. Uzun yıllar Bursa Hakimiyet'te birlikte çalıştığımız Türkan Genç aramızdan aniden ayrıldı.

Uzun yıllardır mesleğin içinde olan Türkan Genç, ziraat mühendisiydi. Ama mesleğini yapmak yerine bizim mesleğin afyonunu yutmuştu.
Çeşitli kurum ve kuruluşlarda muhabirlik, köşe yazarlığı yaptı. Bazı dergileri çıkardı. Kendisinin yayınlanmış bir de kitabı bulunuyordu.
Her ayrılış erkendir, ama Türkan'ınki çok erken oldu.
Annesine, babasına ve bir dönemler çalışma arkadaşımız da olan kardeşi Barış Genç'e sabırlar ve sağlıklı yıllar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.