Hava Durumu

Davut Gürkan ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2021 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 07:48

Bir taraftan ramazan ayının verdiği rehavet, bir taraftan pandeminin getirmiş olduğu kısıtlamalar. Bunlardan her kesim etkileniyor. Kuşkusuz yerel siyasette bunlardan etkilendi.

Dün AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile sohbet ettik. Çalışmalar hakkında bilgi aldım. Ramazanda AK Parti bir taraftan teşkilat ile ilgili çalışmalar devam ettiriyor, bir taraftan da sosyal yardım talepleri ve erzak taleplerini değerlendiriyor.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan bu konularla ilgili şunları söyledi:

"Biz de teşkilatla beraber bu talepleri değerlendiriyoruz. Öncelikle genel merkezden gelen yardımları birinci dereceden, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Diğer taraftan normal teşkilat çalışmalarımız devam ediyor. Yapılanmalarımız devam ediyor. Üye ziyaretleri yapıyoruz. Ulaşamadıklarımıza telefonla ulaşmaya çalışıyoruz.

Teşkilat ile ilgili toplantımızı pandemi koşulları nedeniyle tamamen zoom üzerinden yapıyoruz. Sahayı bu şekilde kontrol etmeye çalışıyoruz."

BÜYÜKŞEHİR'İN BAKKAL AMCA PROJESİ

Davut Gürkan bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın geçtiğimiz hafta tanıtımını yaptığı bir biçimde Bakkal Amca Projesi diyebileceğimz projeden söz etti.

Anımsayacağınız gibi Alinur Aktaş, tanıtım toplantısında şunları söylemişti:

"Ramazan ayına özel Kart16 Ramazan Destek Çeki uygulamasını devreye aldık. Ramazan'a özel yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. 20 Mayıs'a kadar sürecek olan projemiz ile 100 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımıza "Kart16 Ramazan Sosyal Destek Çeki" vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu çekleri mahallelerindeki bakkallara verdiklerinde rahatlıkla alışveriş yapabilecekler. Proje sonunda duyarlı yardımseverlerimizin de katkılarıyla 5 milyon TL'lik bir alışveriş yapılmış olacak.

Büyükşehir Belediyemiz ile Bursa Bakkallar Odası arasında bir protokol imzalandı. Uygulamadan yararlanmak isteyen esnafımıza Bakkallar Odası tarafından gerekli duyurular yapıldı. Bakkal esnafımızın üyelik işlemleri için bizler gerekli uygulamayı hazırladık. Uygulama ile bakkalımız kendisine gelen çeki anında teyit ederek vatandaşımızın alışveriş yapmasını sağlayacak. Vatandaşlarımız isterlerse bu çeklerle, bakkala olan önceki borçlarını da kapatabilirler. Kart16, banka altyapısı olan bütün bakkallarda kullanılabiliyor"

Toplantıya Başkan Alinur Aktaş'ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, BESOB Başkanvekili Fahrettin Tüccaroğlu, Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs ve bakkal esnafı da katılmıştı.

Bu projenin çok değerli olduğunu ve ülke çapında büyük beğeni kazandığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, şöyle devam etti:

"Büyükşehrimizin hayata geçirdiği, bizlerin destek verdiği bu proje çok değerli bir proje olduğuna inanıyorum. Böylece uluslar arası dev marketlerin yanında yerele, mahalle bakkalımıza sahip çıkılıyor. Böylece aynı zamanda mahalle kültürüne de katkı konulmuş olunuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.