Hava Durumu

Dedektif Karagöz

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 07:57

Pandemi bir yandan da çeşitli kutlamalardaki bir araya gelmeyi engelledi. Sağlığımız yerinde olsun, bir araya gelmeyelim.

Bu konudan en çok etkilenenler de çocuklar. Yaşları gereği yoğun olarak yaşamaları gereken sosyalleşmeden uzaklar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandeminin gölgesinde kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara 'Dedektif Karagöz' sürprizi yaptı. Türkiye'nin müzelerdeki ilk eğitsel dijital oyunu olan "Dedektif Karagöz'ün Bursa Kent Müzesi Macerası" oyununa katılan çocuklar, hem Kent Müzesi ve Bursa'nın değerlerini keşfediyor hem de 'Müze Dedektifi' olma şansı yakalıyor.

Oyuncular sanal müze aracılığıyla Bursa Kent Müzesi'ni keşfedecek ve sorulara cevaplar bularak insanların hafızalarını korumaya çalışacaklar. Kırılan eseri tamir etme, müzede eser bulma, kelime ve harf yerleştirme, işaretleme gibi bölümleri tamamlayarak Dedektif Karagöz'e yardım edecekler.

Oyun sonunda ekranda çıkan sanal sertifikanın çıktısını alan çocuklar, bu sertifika ile Kent Müzesi'ne gelerek Müze Dedektifi Rozetlerini alabilecekler.

NİLÜFER VE ÇOCUK EDEBİYATI

Nilüfer Belediyesi, yoğun olarak gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel etkinliklerine pandmei ortaında da sanal biçimde devam ediyor.

Bu arada Nilüfer Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin birçoğunu pandemi şartları nedeniyle dijital ortama taşıdı.

Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan haftası boyunca sürecek etkinlik programını, çağdaş çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Nazlı Deniz Güler'in katıldığı "Çocuklara kitap söyleşisi" ile başlattı.

2005 yılından itibaren medya sektöründe yapım ve metin yazarlığı yapan ve 2014 yılında ilk çocuk edebiyatı ürünü olan "Nar ve Elma Kurdu" isimli kitabı yayımlanan Güler, çocuk okurlarıyla internet bağlantısı üzerinden bir araya geldi.

Nazlı Deniz Güler, 4.5.6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı yayında, son kitabı "Çok Karanlık"ın konusu ve yazım süreci hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden söyleşiye katılan çocuklar da; çocuk edebiyatı, okudukları kitaplar, takip ettikleri yazarlar ve korku duygusu ile "Çok Karanlık" hakkındaki düşüncelerini yazarla paylaştılar.

Sıkı tedbirler nedeniyle 23 Nisan haftasını evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar için hazırlanan çeşitli atölye, çevrim içi yayın ve tiyatro gösterimleri ile dolu dolu içeriğe sahip olan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlik takvimi, Nilüfer Belediyesi'nin sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.